50 vehicles implicats

Accident múltiple a Somosierra: gairebé 40 ferits a l'A-1 a Madrid

La DGT recomana evitar la via i en cas de desplaçar-se cap al nord, utilitzar l'A-6 o l'A-2

9561bcb4-1c55-4632-a62a-e866711a8486-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
EFE

Una persona ha resultat ferida greu i almenys 35 més de lleus en diversos accidents múltiples ocorreguts a primera hora de la tarda a l’autovia del Nord (A-1), a l’altura del terme madrileny de Somosierra, en direcció a Irun, quan queia una forta nevada, ha informat a Efe un portaveu d’Emergències Comunitat de Madrid 112.

En els sinistres, que s’han produït en un interval de pocs minuts i en un tram d’uns dos quilòmetres, s’han vist involucrats mig centenars de vehicles, entre els quals dos camions que han patit una col·lisió posterior en el punt quilomètric 93,400, ha indicat a Efe la Direcció General de Trànsit.

L’A-1, desaconsellada

Els accidents, que s’han produït poc després de les dues del migdia, han obligat a tallar tots els carrils de l’A-1 en sentit Irun, la qual cosa ha provocat retencions quilomètriques des de San Sebastián de los Reyes.

Els primers carrils es van començar a reobrir poc després de les 18.30, per la qual cosa els vehicles han tornat a circular per l’A-1 en direcció a Burgos.

La DGT recomana evitar l’A-1 a Madrid, i en cas de desplaçar-se cap al nord, utilitzar l’A-6 o l’A-2.

Els serveis d’urgències sanitàries de la Comunitat de Madrid (Summa-112) i de Castella i Lleó, en col·laboració amb Protecció Civil i Creu Roja, han atès 35 persones per contusions i lesions d’escassa consideració.

Estat dels ferits

Els bombers de les dues comunitats han hagut d’efectuar deu rescats per treure persones atrapades a l’interior dels seus vehicles.

Notícies relacionades

La persona ferida greu és una dona de 62 anys que ha sigut traslladada amb traumatisme toràcic per una UVI mòbil de Salut Castella i Lleó a l’hospital de Segòvia, ha indicat a Efe un portaveu d’Emergències 112 Comunitat de Madrid.

A més, la forta nevada ha fet obligatori aquesta tarda l’ús de cadenes entre els quilòmetres 90 i 95 de l’A-1, i s’ha prohibit el pas de camions i articulats, ha indicat a Efe la DGT.