CURSOS SOBRE HOMOSEXUALS

La Comunitat trigarà de quatre a sis mesos a tramitar l'expedient contra el bisbat d'Alcalá

Rollán adverteix que el seu Govern fa complir la legislació "independentment de qui sigui el que l'hagi pogut incomplir o no"

capture-20181231-121219

capture-20181231-121219

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Comunitat de Madrid trigarà de quatre a sis mesos", "el termini més breu", a tramitar l’expedient contra el bisbat d’Alcalá pels suposats cursos sobre homosexualitat després de les denúncies rebudes sobre això.

Així ho ha avançat el vicepresident de la Comunitat de Madrid, Pedro Rollán, davant dels mitjans de comunicació, després d’assistir a la presentació de la I Trobada de Responsables de Comunicació dels Centres 112 de tot Espanya.

El mandatari regional ha explicat que se seguirà el protocol marcat amb relació a aquest tipus de denúncies, entre les quals "algunes" van ser presentades "ahir al matí". "El que se seguirà és el protocol. És a dir, s’inicia l’obertura d’un expedient informatiu, es comparteix, s’exigeix i es demanda una sèrie d’informació i són els funcionaris els que determinen si s’ha dut a terme algun tipus d’actuació, algun tipus de formació, algun taller, el que correspongui per imposar una sanció", ha explicat.

Falta molt greu

Així, ha assenyalat que en el Consell de Govern celebrat aquest dimarts es va incoar un expedient sancionador molt greu, amb una multa que podria oscil·lar entre 20.001 i 45.000 euros. "El que es demostra és que el Govern de la Comunitat de Madrid fa complir la Legislació vigent, independentment de qui sigui el que l’hagi pogut incomplir o no", ha explicat.

D’aquesta manera, quant als terminis  que hi ha previstos per al desenvolupament de l’expedient, ha assenyalat que comprenen la sol·licitud d’informació, el compartir la informació adquirida amb les diferents parts, per la qual cosa poden "estar parlant de quatre a sis mesos de temps, en el termini més breu."

D’altra banda, sobre la denúncia presentada pel col·lectiu Arcópoli aquest dijous contra una web que suposadament oferia serveis per curar l’homosexualitat, ha indicat que des de la Conselleria de Serveis Socials, "sempre que es produeixi qualsevol tipus de denúncia" s’actua "seguint el protocol establert".

Voluntat clara del Govern

Al llarg de l’exercici passat s’han incoat 17 expedients. "Per tant, es demostra amb l’acció del Govern que la llei està per complir-la per tots per igual", ha destacat. Preguntat pel cas de la terapeuta a qui s’ha obert expedient sancionador dos anys després de la denúncia, ha assenyalat que "cal tenir en compte" que des del moment en què s’està implementant una nova llei "no és el mateix el que es triga a tramitar els primers expedients que la resta dels expedients".

Notícies relacionades

"Això es correspon amb el funcionament lògic de l’administració tenint en compte la innovació de la implementació d’una llei recentment aprovada. Així que es vagin produint més denúncies, es vagin produint més expedients, s’optimitzarà el temps de resposta", ha conclòs.