Des del 1989

L'Assemblea madrilenya suprimirà progressivament el complement de jubilació de 46.447 euros

La quantitat del suplement s'anirà reduint cada any fins a la seva total eliminació el 2039

asamblea-madrid

asamblea-madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La mesa de l’Assemblea de Madrid ha ratificat dilluns passat la supressió de forma progressiva del complement que cobren els treballadors de la Cambra en el moment de la seva jubilació, que ascendeix fins als 46.447 euros, una decisió acordada divendres passat entre l’òrgan rector del Parlament i els sindicats amb representació en la mesa de negociació. 

Segons ha avançat 'eldiario.es', la mesa ha impulsat la supressió d’aquesta prestació social del personal del Parlament regional que es va aprovar per acord del mateix òrgan en el 1989 sota la presidència de Joaquín Leguina, quan es va dotar de tres milions de pessetes per persona jubilada, una quantitat que es va duplicar fins als sis milions de pessetes (36.000 euros) en el 1998 per un altre acord entre els grups polítics.

Subjecte a les actualitzacions de l’IPC, aquest complement se situa aquest any en 46.447 euros, als quals s’anirà restant la quantitat corresponent cada any fins a la seva eliminació el 2039, segons figura en l’acord. El 2020, la prestació serà de 45.447 euros.

Així no es perjudica els treballadors que tenen més propera la jubilació, mentre els altres podran anar obtenint complements en la mateixa mesura a través de la implantació de la carrera horitzontal, que els permet anar progressant en el seu lloc de treball.

Negociació sobre les condicions de treball

L’eliminació d’aquesta prestació s’ha negociat en el marc d’un acord sobre les condicions de treball del personal de l’Assemblea i de forma paral·lela al nou Estatut de Personal, que serà ratificat aquest dijous pel Ple.

Notícies relacionades

La plantilla va recolzar l’acord sobre les condicions de treball en un referèndum celebrat dijous passat, que es va saldar amb 110 vots a favor, 50 en contra, 2 en blanc i 1 de nul.

Precisament, aquest suport va fer que tots els sindicats amb representació en la mesa de negociació (UGT, CSIT i CUFAM) subscriguessin l’acord, rubricat també pels vicepresidents de la Cambra, Juan Trinidad (Ciutadans), Modesto Nolla (PSOE) i Miguel Ongil (Podem) i la secretària de l’Assemblea, Raquel Marañón.