robatoris

Dos detinguts per nou atracaments a bancs de Madrid després d'escapar-se de la presó

policia

policia / Joan Puig

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Policia Nacional ha detingut dos atracadors que van cometre nou assalts amb armes de foc a entitats bancàries de la província de Madrid després d’haver-se escapat de les presons on complien condemnes per fets similars.

Els arrestats actuaven en solitari de forma individual i un d’ells va arribar a cometre sis assalts, quatre a la ciutat de Madrid i dos a la d’Alcalá de Henares, en poc més de tres mesos, segons informa la Direcció Superior de Policia de Madrid.

A les seves accions s’acostava al taulell amb una pistola i entregava als empleats una nota manuscrita en què posava la paraula "ATRACAMENT".

D’Alcalá a Madrid

La investigació va començar a principis del mes d’octubre passat després de cometre’s un atracament en una sucursal bancària d’Alcalá de Henares, on es va apoderar de nou mil euros després d’ensenyar la nota en què advertia que s’estava cometent l’assalt.

Posteriorment, es van succeir un altre atracament a Alcalá de Henares i quatre a Madrid amb el mateix procediment de mostrar un petit paper per advertir de l’assalt.

Aquest detingut esperava a l’interior dels bancs el seu torn com un client més, cometia els robatoris en molt poc temps; per fugir del lloc utilitzava diferents mitjans de transport i va arribar a fer servir una bicicleta per escapar-se d’una de les sucursals bancàries.

Arrest a Arganda

Després de diversos mesos d’indagacions, els agents van aconseguir detenir-lo a la localitat madrilenya de Rivas Vaciamadrid quan anava amb la bicicleta amb què va escapar d’una de les seves accions.

Notícies relacionades

Va ser posat a disposició judicial i es va decretar el seu ingrés a la presó pels atracaments, per estar escapat i com a presumpte autor també d’un delicte de falsedat documental, ja que utilitzava una targeta d’identitat d’estranger falsa, amb la fotografia d’una altra persona.

Els mateixos investigadors també han detingut el presumpte autor de tres atracaments més comesos en poc més d’un mes a la capital madrilenya. Es tracta d’un atracador amb un ampli historial delictiu que igualment feia servir una arma de foc en els assalts que se li atribueixen, en els quals va arribar a apoderar-se de gairebé sis mil euros.

Temes:

Robatoris