assemblea de madrid

Un parlamentari del PP qualifica l'assassinat de Lorca d'error del franquisme

"Un dels errors més grans comesos en el règim polític", segons Van-Halen

"No va ser un error, perquè un assassinat no és un error", protesta Podem

van-halen

van-halen

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El diputat del PP Juan Van-Halen Acedo ha assenyalat aquest dijous que l’assassinat de Federico García Lorca "va ser un dels errors més grans que es van cometre en el règim polític", que "temia per la seva vida perquè tenia amistats de tots els partits polítics". 

Ho ha manifestat durant el Ple d’aquest dijous, en una pregunta formulada al conseller de Cultura, Turisme i Esports, Jaime de los Santos, sobre com se celebrarà el centenari de l’arribada de Lorca a Madridcentenari

Van Halen ha destacat de Lorca que va ser una persona que no es va comprometre "amb cap ideologia" perquè era "un liberal" i que l’únic que es pot dir és que "era soci dels amics de la Unió Soviètica". 

Notícies relacionades

"Jo no crec en la ideologització de Lorca. A mi Aleixandre m’ha explicat com Lorca se’n va anar de Madrid perquè temia per la seva vida per tenir amistats de tots els partits. Lorca se’n va de Madrid finalment per por i l’assassinat de Lorca és un dels errors més grans comesos per un règim polític en els seus inicis i ara mateix el que han de fer la Comunitat i vostè és homenatjar Lorca, un homenatge merescut i institucional," ha defensat. 

El diputat de Podem Alejandro Sánchez ha cridat des del grup que "no va ser un error, perquè un assassinat no és un error" i ha sigut cridat a l’ordre per la presidenta de l’Assemblea, Paloma Adrados.