VIOLÈNCIA MASCLISTA

Detenen un home després de trobar la seva parella esquarterada a Alcalá de Henares

La víctima, de 22 anys, estava desapareguda des del 2017, cosa que havia sigut denunciada per la seva mare

alcala-de-henares / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Policia Nacional ha trobat el cos esquarterat d’una dona en un frigorífic dins d’una vivenda a Alcalá de Henares i s’hadetingut un home de 42 anys, parella sentimental d’una noia desapareguda des del 2017, segons ha informat un portaveu de la Direcció Superior de Policia de Madrid. 

La investigació va començar quan una dona va denunciar el 30 de desembre de 2018 la desaparició de la seva filla, espanyola de 22 anys, de qui no sabia res des del setembre del 2017. La Policia d’Alcalá de Henares va començar amb una feina "molt dificultosa", preguntant a l’entorn de la desapareguda, familiars i amics. 

Aquest dijous els agents van aconseguir una entrada i registre de la vivenda on la noia desaparescuda havia viscut amb la seva parella sentimental, ubicada al carrer Camino Santiago, i allà es van trobar la cambra frigorífica amb el cos d’una dona esquarterat. Tot apunta que es tracta del cadàver de la noia desapareguda, però ho han de confirmar amb l’autòpsia. 

Posteriorment, cap a les 4.30 hores d’aquest divendres, la Policia Nacional ha detingut en plena via pública el que va ser la seva parella sentimental, un home de 42 anys i nacionalitat espanyola, com apresumpte implicat en els fets. No té antecedents i havia estat vivint amb la noia fins a la seva desaparició. 

Si es confirmés com a cas de violència masclista serien vuit les dones assassinades per les seves parelles o exparelles aquest 2019.

Notícies relacionades

Des del 2003, primer any amb estadístiques oficials, han sigut assassinades 983 dones. Els nens morts per la violència masclista es van incloure el 2013, i des d’aleshores han sigut assassinats 27 menors i 225 han quedat orfes.