Eleccions del mes de maig

Carmena admet que no ha pensat en Julio Rodríguez per a Más Madrid

L'alcaldessa ha reconegut que no ho ha fet per la seva "excessiva vinculació" amb Podem

MIA29. NUEVA YORK (NY, EEUU), 17/07/2018.- La alcaldesa de Madrid, Manuela Carmena, habla hoy, martes 17 de julio de 2018, durante su participación en un debate sobre cómo hacer seguras las ciudades para las niñas y adolescentes, en el Instituto Cervantes de Nueva York (EE.UU.). Carmena se encuentra en una visita oficial a Nueva York donde participó en el Foro de Alto Nivel de la ONU sobre Desarrollo Sostenible. EFE/Miguel Rajmil

MIA29. NUEVA YORK (NY, EEUU), 17/07/2018.- La alcaldesa de Madrid, Manuela Carmena, habla hoy, martes 17 de julio de 2018, durante su participación en un debate sobre cómo hacer seguras las ciudades para las niñas y adolescentes, en el Instituto Cervantes de Nueva York (EE.UU.). Carmena se encuentra en una visita oficial a Nueva York donde participó en el Foro de Alto Nivel de la ONU sobre Desarrollo Sostenible. EFE/Miguel Rajmil / Miguel Rajmil (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha admès aquest dimecres que "en principi" no ha pensat en el secretari general de Podem Madrid i excap de l’Estat Major de la Defensa (Jemad), Julio Rodríguez, per posar-lo a la llista de Más Madrid amb què es presentarà a les pròximes eleccions del mes de maig.

Després de dir que és "maco" i "formidable", ha reconegut fins i tot en tres ocasions que no ha pensant en ell. "En principi no, no he pensat en ell, si estigués interessat per portar l’àrea de Policia, per exemple, potser sí, però en principi no he pensat en ell", ha reiterat Carmena, que creu que pot ser "excel·lent" i que a més, és "agradable, interessant" i amb "experiència a dirigir cossos". 

"En principi no he pensat en ell", ha dit Carmena, en una entrevista a Onda Cero, on ha reconegut que "potser" no ho ha fet perquè té una "excessiva vinculació en unes eleccions que s’han produït en una estructura política", amb referència a Podem.

En aquest sentit, ha indicat que si ella ha de dirigir un equip, "dirigeix l’orquestra", i, per tant, té les competències per decidir qui vol que l’acompanyi. "No acceptaré algú imposat, no té sentit", ha afegit.

Disposada a sentir suggeriments

No obstant, sí que ha dit que pot sentir "suggeriments" en el sentit que algú li digui que coneix una persona que és "extraordinària" i que, per exemple, pot portar l’àrea de feminisme, a la qual l’Ajuntament vol donar "molta importància". "Puc escoltar o parlar però no una imposició d’un partit perquè n’hi ha d’haver dos, quatre o un," ha insistit. 

Notícies relacionades

També ha sigut preguntada per una informació que avança El Confidencial sobre el fet que María Garzón, filla de l’exmagistrat Baltasar Garzón, és la favorita d’Actúa per intentar incórrer en la llista de Más Madrid. Carmena ha indicat que no en sap resperquè és la primera vegada que ho sent. 

Tampoc creu que hi hagi d’haver una candidatura alternativa d’IU a l’Ajuntament. "Tinc la idea que no es presentarà a part però puc estar equivocada", ha dit, per afegir que el que sí que desconeix és què farà Ganemos.