70 km/h a l'M-30 i accessos

Activat per a aquest dimarts el protocol anticontaminació a Madrid

S'han superat els nivells de preavís a la zona 1 i la previsió meteorològica és desfavorable

undefined31799211 madrid 12 11 2015    10 45 sociedad restricciones de velocid180819102016

undefined31799211 madrid 12 11 2015 10 45 sociedad restricciones de velocid180819102016

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Ajuntament de Madrid ha activat el Protocol d’actuació per a episodis de contaminació per diòxid de nitrogen, al superar-se els nivells de preavís a la zona 1 i a l’haver-hi una previsió meteorològica desfavorable. 

Amb l’activació del protocol, la velocitat de circulació a l’M-30 i a les vies d’accés a l’interior de l’M-40, en els dos sentits, queda limitada a 70 quilòmetres per hora, a partir de les 6.00 hores d’aquest dimarts, 15 de gener, segons ha informat el Consistori, que recomana l’ús del transport públic. 

La delegada de Medi Ambient i Mobilitat, Inés Sabanés, firmarà el decret d’activació d’aquest nou protocol, que estarà vigent durant el temps que duril’episodi de contaminació i que donarà pas a l’activació de les successives mesures de restricció de circulació que hi ha compreses, en el cas que les superacions es mantinguin o s’incrementin, i si les condicions meteorològiques continuen sent desfavorables. 

Possible activació aquest dimecres

L’Ajuntament de Madrid anunciarà aquest dimarts abans de les 12 hores del migdia les mesures a aplicar aquest dimecres. Davant de la possibilitat que aquest dia 16 fos necessària l’activació de l’escenari 2 del protocol, l’Ajuntament aplicarà l’excepció recollida per facilitar els desplaçaments propis d’aquestes dates mantenint només l’escenari 1. 

Notícies relacionades

La ciutadania estarà informada de les restriccions al trànsit a través delweb municipal, plafons informatius de trànsit i DGT, CRTM/EMT, gabinet de trànsit, Emergències Madrid, lloc web http://madrid.es i xarxes socials. 

El nou protocol de mesures a adoptar durant episodis d’alta contaminació té per objectiu "millorar la qualitat de l’aire de la ciutat i, per tant, augmentar la protecció de la salut de la ciutadania davant els efectes nocius dels episodis d’alta contaminació, i molt especialment la delscol·lectius més vulnerables com nens i nenes, persones grans i amb problemes respiratoris, així com dones embarassades".