Anar al contingut

EN CADA EDICIÓ

La Copa Davis generarà un impacte de més de 40 milions i 600 llocs de treball

El Govern madrileny ha autoritzat la celebració d'un conveni amb l'empresa organitzadora de l'esdeveniment, que podria atreure 185.000 persones

Europa Press

La Copa Davis generarà un impacte de més de 40 milions i 600 llocs de treball

Kiko Huesca

La fase final de la Copa Davis en el seu nou format, que se celebrarà a Madrid els pròxims dos anys, generarà un impacte econòmic de més de 40 milions i 600 llocs de treball en cadascuna de les seves edicions. El Consell de Govern ha autoritzat la celebració d’un conveni amb l’empresa organitzadora de l’esdeveniment esportiu, que podria atreure 185.000 persones en cada edició, segons ha informat el vicepresident regional, Pedro Rollán, en roda de premsa.

A més, ha destacat que la repercussió econòmica d’aquest esdeveniment s’apreciarà també en el sector comercial; també en el fiscal, industrial, empresarial i social. El també conseller de Presidència ha subratllat que en la celebració de les dues primeres edicions de la Copa Davis, tant la Comunitat de Madrid com l’Ajuntament hi destinaran 10,8 milions d’euros.

L’edició de la Copa Davis de l’any 2020 se celebraria, a més de la Caja Mágica, al Wizink Center, ampliant així la seva vinculació amb el món de l’esport, que ja per si mateix li ha permès acollir esdeveniments com ara el Campionat del Món i d’Europa de seleccions de bàsquet; la ‘final four’ de l’Eurolliga de bàsquet; la Copa del Rei de bàsquet i, aquest mateix any, el Campionat del Món de Karate i la Copa del Rei de futbol sala.

Dos hi accediran directament

Seran 18 els equips que competeixin pel títol. El Comitè Directiu va oferir l'accés directe a la final del 2019 a l’Argentina i la Gran Bretanya, i s’hi uniran els quatre semifinalistes de la competició del 2018: Croàcia, França, Espanya i EUA. I també els 12 guanyadors de les classificacions prèvies del 2019, que se celebraran al febrer.

Les finals es disputaran en un format de fase de grups durant els primers quatre dies, amb els països dividits en sis grups de tres equips. Cada eliminatòria constarà de tres partits, dos de senzills i un de dobles, al millor de tres sets. La Copa Davis 2019 i 2020 està organitzada per la Federació Internacional de Tennis, BNP Paribas i el grup Kosmos, propietat del futbolista Gerard Piqué, amb la col·laboració de la Comunitat de Madrid i l’Ajuntament de la capital.