SUCCÉS A TETUAN

Multa de 3.000 euros a un guàrdia civil per haver disparat a els cases dels seus veïns

L'agent va efectuar els trets sota els efectes de l'alcohol de forma indiscriminada, però no hi va haver ferits

zentauroepp40121813 gra335  sant feliu  barcelona   15 09 2017   agentes de la g181101120333

zentauroepp40121813 gra335 sant feliu barcelona 15 09 2017 agentes de la g181101120333 / Quique Garcia

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’Audiència de Madrid ha condemnat a pagar 3.000 euros de multa un guàrdia civil que, l’octubre del 2014 i sota els efectes de l’alcohol, va disparar indiscriminadament amb la seva pistola reglamentària contra les cases dels seus veïns al barri de Tetuan, en un episodi que es va saldar sense ferits.

Fins a cinc projectils van impactar el matí del 24 d’octubre del 2014 a les cases dels veïns de Jon Baptiste M., un guàrdia civil en situació de baixa que ha sigut finalment absolt de la pena de presó que sol·licitava la fiscalia per un delicte d’homicidi en grau de temptativa.

En la seva sentència, a la qual ha tingut accés Efe, el tribunal li imposa una multa de 3.000 euros per un delicte continuat de danys amb la circumstància atenuant d’alteració psíquica, ja que l’agent "patia una síndrome de dependència de l’alcohol que afectava de manera greu la seva capacitat de conèixer i voler".

Antidepressius amb alcohol 

Ell mateix ho va reconèixer en el judici, en què va al·legar que se li’n va anar "el cap" perquè havia pres més dosis d’antidepressius  de l’habitual, barrejats amb alcohol. "Rar", "confús" i "atordit" van ser alguns dels termes fets servir pels agents de Policia per descriure’l, que el van veure poc després dels trets i fins i tot un d’ells va arribar a dir que "no hi era tot".

I fins i tot un pèrit que el va començar a tractar un mes abans que succeïssin els fets, li va diagnosticar un "trastorn d’idees delirants". Jon Baptiste, que no podrà portar armes fins d’aquí a vuit anys, va explicar al tribunal que en aquell moment estava de baixa per una dolença en una espatlla i que es trobava en tractament psicològic arran de formar part d’una unitat antiterrorista al País Basc entre el 2001 i el 2004.

Va dir que no recordava res del que va passar aquell dia, quan va treure la seva pistola reglamentària per la finestra i va començar a disparar "de manera indiscriminada" a les cases dels seus veïns. Tot i que algun d’ells era a casa, cap va resultar ferit malgrat que algunes bales van impactar a les finestres de vivendes properes i fins i tot una va arribar a incrustar-se a la porta del saló d’un veí.

Temptativa exclosa 

Notícies relacionades

Una actuació que, segons el parer de la Sala, no s’emmarca en un delicte d’homicidi en grau de temptativa, perquè els trets de Jon Baptiste "no van afectar cap persona", ja que "ningú es trobava en la trajectòria", "ni a les habitacions o estances on es van rebre els trets".

Per això, només el condemna pels danys que van ocasionar els seus trets a les vivendes, havent d’indemnitzar per a això amb un total de 4.121,66 euros una de les seves veïnes i dues companyies d’assegurances.