problema hospitalari

Cinc pacients van contreure hepatitis C al fer-se un TAC al Gregorio Marañón

Tots ells estan estables i evolucionen favorablement

gregorio-maranon

gregorio-maranon

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Servei de Medicina Preventiva de l’Hospital General Universitari Gregorio Marañón ha detectat cinc casos de pacients, que, segons els indicis, sembla que van contraurel’hepatitis C al centre, després d’haver-los realitzat, a tots, un TAC amb contrast a la mateixa sala i en la mateixa data, l’11 de maig d’aquest any.

El centre manté oberta una investigació per provar de saber les causes concretes en què es va produir la transmissió del virus, ha informat en un comunicat l’hospital. 

Transcorregut el període d’incubació d’aquesta malaltia, dos dels cinc pacients van ser diagnosticats d’una infecció recent per hepatitis C, casos que van ser notificats al sistema de vigilància epidemiològica de l’hospital a finals del mes d’agost.

En aquell moment, el centre va començar una investigació epidemiològica exhaustiva, que va incloure tots els pacients en possible risc, va establir el nexe comú entre ells i va permetre la detecció de tres casos addicionals clínicament asimptomàtics.

Ja amb antivirals

Tots els pacients han sigut informats dels fets, han sigut adequadament diagnosticats i han iniciat el tractament amb els últims antivirals –que tenen una eficàcia en l’eliminació del virus en el 98 per cent dels casos–.

Així mateix, des del Servei Madrileny de Salut se’ls ha informat dels drets a gestionar una reclamació patrimonial.

Notícies relacionades

Tots es troben en seguiment ambulatori per especialistes mèdics, estan estables i evolucionen favorablement.

L’Hospital Gregorio Marañón té implantats tots els protocols de seguretat necessaris i exigits per a la realització d’aquest tipus de proves diagnòstiques. 

Temes:

Madrid Hospitals