Acció reivindicativa

Una parella es despulla al Museu del Prado davant dels quadres d'Adam i Eva

Els joves persegueixen destruir "idees i construccions socials" en una acció que ja van intentar fa dos anys

museopradodesnudo

museopradodesnudo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Una parella es va despullar aquest dijous per sorpresa a la sala del Prado on s’exhibeixen els quadres ‘Adam’ i ‘Eva’ d’Alberto Durero. Arran d’aquest fet van ser conduïts pels serveis de seguretat de la pinacoteca davant de la Policia Nacional, van informar fonts del museu.

La ‘performance’ es va registrar cap a les onze del matí, quan Adrián Pino i Jet Brühl, segons van informar en els seus comptes de les xarxes socials, es van treure la roba que portaven i es van quedar nus. Diversos visitants van aprofitar per fotografiar-los, en unes imatges que després van penjar a internet.

Fonts del museu van confirmar l’incident, una acció que ja van intentar fa dos anys, segons van reconèixer, tot i que llavors no "els va donar temps a despullar-se completament".

"Ens preocupa que molesti els altres o que puguin sentir-se ofesos, però poc més podem fer", van afegir les mateixes fonts del museu, que impedeix, per exemple, que els visitants entrin descalços o amb menjar.

Els protagonistes, que es van despullar quan no hi havia cap menor a la sala, van ser identificats per la Policia Nacional, i la seva acció podria portar-los una sanció administrativa.

La parella explica en un vídeo que va penjar el portal ‘Código Nuevo’ que ho van fer per destruir "tota una sèrie d’idees i construccions socials" que consideren ridícules i que van triar els quadres d’‘Adam’ i ‘Eva’ de Durero perquè "és la institució de la idea de gènere".

Notícies relacionades

"Ens vam col·locar nus amb la particularitat que em vaig mostrar com una dona, amb els genitals ocults," explica ell, a la qual cosa ella precisa que és "biològicament una dona", però no ho és "realment".

En definitiva, afegeixen, volien passar-s’ho bé i divertir-se, perquè la societat els sembla "una parida" i "s’avorrien".