Contaminació acústica

El TSJM aprecia una "reducció evident" en els sorolls de l'aeroport de Barajas

La interlocutòria declara executada la sentència emesa el 2008 en què s'exigia una limitació en el soroll dels avions

Barajas airport in Madrid, Spain, is seen in this December 2, 2015 file photo.Spanish authorities evacuated all passengers and crew from a flight bound for Riyadh, Saudi Arabia, at Madrid’s Barajas international airportDebruary 4, 2016,  after a bomb threat on Thursday, Spain’s airport operator Aena said. REUTERS/Sergio Perez

Barajas airport in Madrid, Spain, is seen in this December 2, 2015 file photo.Spanish authorities evacuated all passengers and crew from a flight bound for Riyadh, Saudi Arabia, at Madrid’s Barajas international airportDebruary 4, 2016, after a bomb threat on Thursday, Spain’s airport operator Aena said. REUTERS/Sergio Perez / SERGIO PEREZ (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha donat per executada la sentència emesa el 2008 sobre el soroll provocat pels vols de l’aeroport de Barajas als residents de la urbanització Ciudad de Santo Domingo, a la localitat d’Algete, a l’apreciar una reducció de la contaminació acústica.

Així ho detalla la Secció Novena de la Sala Contenciosa Administrativa del TSJM i la sala desestima l’al·legació de falta de legitimitat presentada per un representant de diversos veïns, que argumentava que aquesta sentència no s’estava executant i reclamava prohibir els sobrevols en aquesta zona d’aeronaus operades des de les pistes 18R i 18L.

El Tribunal Suprem va emetre el 2008 una sentència, ara declarada executada per part del TSJM, en la qual es va apreciar la lesió del dret fonamental a la intimitat domiciliària dels recurrents com a conseqüència del soroll produït pel sobrevol d’avions de la urbanització de Santo Domingo, on resideixen.

Notícies relacionades

En la interlocutòria, l’alt tribunal madrileny aprecia una reducció "evident" del soroll generat per l’operativa de l’aeroport en aquesta urbanització entre el període 2004-2016, com constaten els informes tècnics, "sense que s’assoleixin ni se superin els valors límits" que fixa la directiva europea sobre la matèria.

"La conclusió assolida és el respecte als llindars de soroll exigits per l’Organització Mundial de la Salut i, a més, també es respecten els valors límit fixats per a les noves infraestructures aeroportuàries pel Reial Decret 1367/2007", recull la resolució judicial.