Eleccions al Partit Popular

Garrido advoca per una coalició entre Santamaría i Casado

El president de la Comunitat de Madrid ha preferit no decantar-se per cap dels candidats

GRAF5927. MADRID (ESPAÑA), 08/07/2018.- El presidente de la Comunidad de Madrid, Angel Garrido, durante la izada de la bandera de España en la Plaza Víctimas del Terrorismo de la localidad madrileña de Las Rozas, para expresar su compromiso con las víctimas del terrorismo con motivo del aniversario del asesinato de Miguel Ángel Blanco por ETA.- EFE/J.J. Guillén

GRAF5927. MADRID (ESPAÑA), 08/07/2018.- El presidente de la Comunidad de Madrid, Angel Garrido, durante la izada de la bandera de España en la Plaza Víctimas del Terrorismo de la localidad madrileña de Las Rozas, para expresar su compromiso con las víctimas del terrorismo con motivo del aniversario del asesinato de Miguel Ángel Blanco por ETA.- EFE/J.J. Guillén / J.J. Guillén (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, creu que la "majoria dels afiliats" del PP, com en el seu cas, estan a favor que hi hagi un acord entre els dos candidats del partit a succeir Mariano Rajoy al capdavant de la formació: Soraya Sáenz de Santamaría i Pablo Casado.

En una roda de premsa celebrada amb motiu de la presentació del conveni per al reallotjament dels veïns del poblat d’El Gallinero, a Madrid, Garrido ha apostat per l’opció d’arribar a un acord, plantejada per Santamaría.

"Tothom està sempre disposat a l’acord. Crec que la majoria d’afiliatsvoldríem un acord i una llista única, però els donarem temps perquè parlin, negociïn i facin el que creuen procedent", ha dit quan li han preguntat sobre aquest assumpte.

Respecte a la possibilitat d’organitzar un debat, suggerida per Casado, ha comentat que és una cosa que correspon decidir als dos candidats, però que si hi estan d’acord li sembla "formidable".

Garrido ha reiterat que va acudir ahir a l’acte de campanya de Santamaría a Coslada convidat per l’exvicepresidenta, que, segons ha recalcat, va ser la candidata "que més vots ha tingut en aquesta primera informe de les primàries".

"Vaig anar-hi encantat a presentar-la, a donar-li l’enhorabona i les gràcies per com es va dur a terme el procés electoral", ha apuntat.

Així mateix, ha assegurat que no ha apostat per cap dels dos candidats, ja que tots dos són "formidables" i també té intenció de participar en "qualsevol acte" a què el convidi Casado.

"Ara toca escoltar, tenim dues setmanes. Per a això hi ha dues setmanes de diferència entre la primera volta i la segona, per donar als candidats temps d’escoltar els afiliats, parlar entre ells i donar-nos a nosaltres un petit respir", ha manifestat.

Notícies relacionades

En les primàries per elegir el successor de Mariano Rajoy al capdavant del PP, que han guanyat en una primera volta Soraya Sáenz de Santamaría i Pablo Casado, s’hi van presentar sis aspirants, entre ells també María Dolores de Cospedal, a la qual va recolzar Garrido i que va quedar fora del procés.

Ara els compromissaris del PP elegiran entre els dos finalistes el guanyador definitiu en el congrés que tindrà lloc els propers dies 20 i 21.