VISIBILITAT LGTB en madrid

Recorregut i horari de la manifestació: així serà l'Orgull Gai 2018

La marxa és el plat fort de més d'una setmana de celebracions i activitats

SJS07. SAN JOSÉ (COSTA RICA), 25/6/2017.- Una persona trans participa hoy, domingo 25 de junio de 2017, en el desfile del Orgullo en San José (Costa Rica). Cientos de personas marcharon hoy en Costa Rica para celebrar la diversidad y exigir respeto a los derechos humanos de la población lésbica, homosexual, bisexual, transexual e intersexo (LGBTI). EFE/Jeffrey Arguedas

SJS07. SAN JOSÉ (COSTA RICA), 25/6/2017.- Una persona trans participa hoy, domingo 25 de junio de 2017, en el desfile del Orgullo en San José (Costa Rica). Cientos de personas marcharon hoy en Costa Rica para celebrar la diversidad y exigir respeto a los derechos humanos de la población lésbica, homosexual, bisexual, transexual e intersexo (LGBTI). EFE/Jeffrey Arguedas / Jeffrey Arguedas (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Com ja és tradició, l’Orgull Gai arriba un altre any més a Madrid amb una multitudinària desfilada que serà el plat fort de la celebració aquest dissabte, segons han confirmat  la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) i el col·lectiu LGTB+ Collective de Madrid (COGAM). 

Aquest any, l’organització commemora el 40 aniversari de la marxa, per la qual cosa l’ajuntament ha dut a terme una programació especial en la qual buscarà recordar aquelles persones que van començar la lluita pels drets del col·lectiu LGTB. Hi seran molt presents actes a favor del col·lectiu transgènere, que aquest any s’ha eliminat de la llista de malalties de l’Organització Mundial de la Salut (OMS)

Recorregut habitual

Aquesta edició seguirà la trajectòria habitual dels últims anys, des d’Atocha a Colón. D’aquesta manera, el recorregut començarà a la plaça de l’Emperador Carlos V i recorrerà el passeig del Prado fins a la Plaça de Cibeles, a continuació la marxa girarà fins a la Porta d’Alcalá i després reprendrà la seva ruta pel passeig de Recoletos fins a la madrilenya plaça de Colón, on es posarà punt final a la manifestació.

Notícies relacionades

La capçalera de la concentració començarà a les 17.30 hores amb els representants de les entitats organitzadores i institucions col·laboradores. En aquesta part de la desfilada apareixeran els membres de l’Ajuntament, no obstant, l’organització ha vetat el govern de la Comunitat de Madrid. A continuació, hi seran presents aquelles organitzacions estatals i col·lectius de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, seguits, d’entitats compromeses amb la lluita LGTBI, que començaran el recorregut a les 19.30 hores.

45 minuts després, a les 20.15 serà el temps de les carrosses, que fins passada la mitjanit no arribaran fins a la seva destinació.