Partit Popular

"És una ximpleria pensar que no es pugui ser del PP i a més gai", segons un regidor del PP

L'executiu de la Comunitat ha criticat el seu veto a la capçalera de la manifestació

GRAF492. MADRID, 29/06/2018.- El presidente de la Comunidad de Madrid, Ángel Garrido, acompañado por María Dolores Moreno Molino y Jaime Miguel de Los Santos , tras la reunión mantenida con representantes de diferentes asociaciones y colectivos LGTBI, hoy en la Real Casa de Correos, sede de la Comunidad. EFE/Luca Piergiovanni

GRAF492. MADRID, 29/06/2018.- El presidente de la Comunidad de Madrid, Ángel Garrido, acompañado por María Dolores Moreno Molino y Jaime Miguel de Los Santos , tras la reunión mantenida con representantes de diferentes asociaciones y colectivos LGTBI, hoy en la Real Casa de Correos, sede de la Comunidad. EFE/Luca Piergiovanni / Luca Piergiovanni (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El conseller de Cultura, Turisme i Esport de la Comunitat de Madrid, Jaime de los Santos, ha afirmat aquest dijous durant el ple de l’Assemblea que és "una ximpleria" pensar "que no es pot ser de dretes, del PP, i a més obertament gai", en al·lusió als organitzadors de l’Orgull LGTBI, que han vetat el president regional, Ángel Garrido, a la capçalera de la manifestació de dissabte en representació de la Comunitat de Madrid.

"¿Sap, senyora González, el que és una ximpleria? Una ximpleria és que el 2018 hi hagi persones que pensin que no es pot ser de dretes, del Partit Popular, i a més obertament gai. Jo ho soc, crec que no soc un ximple, i vull agrair al Partit Popular que en el temps que fa que hi treballo, mai no he sentit cap tipus de res, de ni tan sols una mala mirada, un mal gest, sinó al contrari", ha proclamat De los Santos, adreçant-se a la diputada del PP Isabel González, que li havia preguntat com participa el Govern regional en la promoció de l’Orgull.

Notícies relacionades

El conseller de Cultura ha reivindicat la figura de Gilbert Baker, que fa 40 anys va dissenyar la bandera de l’Orgull, "la bandera arc de Sant Martí, que és la que fa que tots els colors ens representin a tots i que tots tinguem cabuda en la defensa dels drets de tots".

Per la seva part, González ha postil·lat que "no hi ha qui entengui que un col·lectiu que ha lluitat tant per la integració i que també sap el que és sentir-se exclòs sigui precisament el que hagi vetat la presència d’aquest Govern en la celebració de l’Orgull".