Enfrontament familiar

L'Audiència Provincial declara culpables d'assassinat als familiars de l'acusat tirotejat a Chamberí

L'assassinat, presumpte autor de la mort del pare dels assassins, va ser disparat quan sortia del despatx del seu advocat

GRAF7702  MADRID  06 04 2018 - Vista de la calle Fernando el Catolico  en el distrito de Chamberi  donde un hombre de 31 anos ha fallecido esta tarde en Madrid tras recibir al menos un disparo en la cabeza cuando caminaba por la calle con unos familiares y ha sido abordado por varias personas que han huido  EFE Zipi

GRAF7702 MADRID 06 04 2018 - Vista de la calle Fernando el Catolico en el distrito de Chamberi donde un hombre de 31 anos ha fallecido esta tarde en Madrid tras recibir al menos un disparo en la cabeza cuando caminaba por la calle con unos familiares y ha sido abordado por varias personas que han huido EFE Zipi / ZIPI (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Un Jurat Popular de l’Audiència Provincial de Madrid ha declarat culpables d’assassinat als familiars de l’acusat que el 6 d’abril passat va ser tirotejat a Chamberí, a la sortida del despatx del seu advocat, amb qui preparava el judici en el qual seria enjudiciat tres dies després perl’assassinat del seu sogre el 2015.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, els nou membres del jurat popular, format el 13 de juny passat a la Secció Sisena de l’Audiència Provincial de Madrid, han emès un veredicte de culpabilitat per unanimitat pels delictes d’assassinat i tinença il·lícita d’armes contra Rafael R. M., Yolanda F. L. i María Yolanda D. P.

Com recull l’escrit de qualificació que la fiscalia va elevar a la Sala, el 29 de setembre del 2015, a les 10.15 hores, Luis i el seu pare Rafael, van acudir a una nau industrial situada al polígon Valdefuentes, a Arroyomolinos. Allà hi havia el pare de

Yolanda (i al seu torn sogre de Luis i consogre de Rafael i María Yolanda), que tenia antecedents penals per fets anteriors. Segons es relata, des del vehicle, de manera sorprenent i inesperada, eliminant totes les possibilitats de defensa de la víctima, li van disparar quatre trets amb bales del calibre 9 mil·límetres.

Notícies relacionades

Les acusades, mentrestant, preparaven la ràpida fugida dels quatre, queva acabar a la localitat de San Feliu de Guíxols (Girona), en una vivenda llogada prèviament per ocultar-se després del crim. Allà van ser detinguts i també s’hi van trobar les dues pistoles amb què es va dur a terme el crim.

En el marc d’aquest procediment, pel qual cada un d’ells s’enfronta a una petició de pena de la fiscalia de 19 anys i 6 mesos de presó, també havia de ser jutjat Luis R. D., pels mateixos delictes. No obstant, el 6 d’abril passat va ser tirotejat al barri madrileny de Chamberí quan sortia del despatx de l’advocat Marcos García Montes, tres dies abans que comencés la vista oral, que, finalment, es va haver d’ajornar fins dimecres vinent a causa de la seva mort.

Temes:

Assassinats