CONSULTA CIUTADANA

Els madrilenys podran votar aquest cap de setmana els pressupostos participatius

Els electors decidiran quins dels 711 projectes presentats es duran a terme

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ciutadania madrilenya més gran de 16 anys pot votar aquest cap de setmana entre els 711 projectes que opten a finançar-se amb 100 milions d’euros a càrrec dels pressupostos participatius i ho poden fer en taules presencials repartides pels 21 districtes, ha informat l’Ajuntament de Madrid. A la web 'decidemadrid.es' es pot votar fins al dissabte 30 de juny.

La votació en urnes presencials és una novetat d’aquest any. S’instal·laran en taules que estaran actives dissabte i diumenge de 10 a 19 hores en punts cèntrics dels 21 districtes.

En cada un dels punts hi haurà una taula informativa en la qual es podrà consultar el llistat de projectes finalistes per a tota la ciutat i per al districte on es trobi l’urna que comptarà am el suport d’una persona de l’organització que explicarà el procés per votar.

També hi haurà taules, assistides per prop de 250 membres de Voluntarios por Madrid i altres persones col·laboradores, que acolliran les urnes. Durant l’últim mes, la Direcció General de Participació Ciutadana ha ofert formació a totes aquestes persones sobre el procés, així com directrius per preservar la neutralitat durant la votació.

Per votar és necessari portar el DNI, la targeta de residència o el carnet de conduir, amb l’objectiu que es pugui comprovar que cada persona és més gran de 16 anys i està empadronada a Madrid.

Es poden seleccionar projectes per a tota la ciutat i per a un districte, al qual no és necessari estar empadronat. Fins al final de la votació, el 30 de juny, també es pot votar a 'decidemadrid.es'

Rècord de participació

A falta de conèixer la participació en la votació final de projectes, en la fase de suports del 2018 es va batre el rècord de les tres edicions, amb 53.319 participants. Això suposa un 20% més que l’any passat, quan 44.173 persones van donar els seus suports i un 153% més que el 2016, la primera edició del procés, en què van participar 21.063 persones.

Notícies relacionades

Quant als projectes guanyadors d’edicions anteriors, més de 70 projectes de pressupostos participatius ja estan finalitzats, vuit s’estan executant i 120 estan en fase de licitació. Així mateix, continua la tramitació administrativa i de fiscalització de la resta de projectes i reunions entre proposadors i personal tècnic municipal.