Ruiz-Huerta acusa la dreta colombiana de dur a terme una "guerra política"

La política va ser expulsada com a observadora als comicis per publicar un tuit de suport al candidat d'esquerres

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La portaveu de Podem a l’Assemblea de Madrid, Lorena Ruiz-Huerta, ha assenyalat aquest dijous que la van expulsar com a observadora internacional en les eleccions de Colòmbia a l’escriure un tuit donant suport al candidat d’esquerres "per una guerra política de la dreta" del país.

Així ho ha indicat en declaracions als periodistes als passadissos de la Cambra regional, després que Colòmbia assegurés que li obriria un expedient per haver assenyalat una direcció d’hotel on no estava allotjada, una cosa que podria derivar en una prohibició d’entrar al país durant cinc anys.

La portaveu de Podem ha indicat que el viatge a Colòmbia va ser una invitació del Comitè Nacional Electoral (CNE), que després va decidir retirar-li la invitació amb motiu del tuit i que es va haver d’allotjar en un hotel diferent perquè la van fer fora del primer.

Denuncia mala intenció

"Una vegada van decidir retirar-me la credencial que, evidentment, va ser una qüestió d’una guerra política que la dreta colombiana ha desentelat, perquè és la primera vegada en la història en què l’esquerra ha estat a prop de guanyar les eleccions i és la primera vegada que ha passat un candidat de l’esquerra a la segona volta electoral i que ha estat a prop d’obtenir la victòria", ha afirmat.

Segons el seu parer, la dreta estava "molt nerviosa" i "van fer servir tota mena d’artificis" per atacar-la, entre els quals que es va trobar que va ser víctima d’això perquè li van retirar la invitació i ha lamentat la "mala fe" amb què actua la dreta colombiana.

Ruiz-Huerta ha explicat que és possible que li obrin un expedient, una cosa que encara no han fet, perquè la Policia de migracions va anar a buscar-la a la direcció d’hotel on era en un primer moment i no hi era, perquè va haver de buscar-se un altre allotjament al retirar-se-li la invitació.

Notícies relacionades

"Això està fet amb molt mala intenció, però no és res personal, és un desig d’atacar l’esquerra colombiana", ha conclòs.