MEDI AMBIENT

La Comunitat incorpora una comissió de canvi climàtic i Agenda 2030

Tindrà com a objectiu elaborar els objectius del desenvolupament sostenible

carlos-izquierdo-comunidad-de-madrid

carlos-izquierdo-comunidad-de-madrid

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El conseller de Medi Ambient i Ordenació del Territori de la Comunitat de Madrid, Carlos Izquierdo, ha explicat aquest dijous en el ple de l’Assemblea que el seu departament incorpora un nou Comissionat del Govern per al Canvi Climàtic i l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, que hereta les competències de l’anterior comissionat, centrat en la lluita contra el canvi climàtic, i les amplia per fer front a altres desafiaments internacionals marcats el 2016 per les Nacions Unides.

Ha citat els reptes a què s’enfronta l’ésser humà: "El canvi climàtic, l’escassetat d’aigua, la salut, les desigualtats o la gana, només es poden resoldre des d’una perspectiva global basada en un desenvolupament sostenible".

D’aquesta manera, ha afegit, el Govern regional té el "ferm compromís d’unir-se a la crida internacional i impulsar l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible en la nostra comunitat". 

Izquierdo ha assenyalat que es"propiciarà la gestió sostenible dels recursos naturals de la regió, mitjançant l’agricultura sostenible, el consum responsable, la millora de la qualitat de l’aigua i de l’aire, la protecció dels ecosistemes i l’adopció de mesures davant el canvi climàtic".

S’ha mostrat "convençut que l’aposta per la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic és una tasca de tots: estats, regions, governs locals i societat civil", al manifestar el compromís del Govern regional en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) marcats a l’Agenda 2030. 

Després d’animar la unió de les indústries, les empreses, les associacions i els ciutadans madrilenys en aquest procés transformador, ha dit que el Comissionat per al Canvi Climàtic i l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible basarà de manera transversal a totes les conselleries en els projectes que contribueixin a desenvolupar aquest ampli pla d’acció en favor de les persones, el planeta i la prosperitat, representant la Comunitat de Madrid en les seves relacions amb altres administracions, institucions públiques i privades i ONG en aquesta matèria.

Notícies relacionades

El conseller ha parlat de l’esforç realitzat per la Comunitat de Madrid amb mesures ja adoptades per combatre el canvi climàtic i els seus efectes, així com "protegir, restablir i promoure l’ús sostenible dels sistemes terrestres. Entre aquests mesures, l’Estratègia de l’Aire, el Pla Blau Plus (actualment en fase de revisió), l’aprovació del Protocol d’Actuació en cas de superar els límits d’NO2, la constitució de la Taula Regional del Vehicle Elèctric o les línies estratègiques d’ajuda per a la renovació de vehicles de les flotes més contaminants, Programa PIAM i Programa PIVCEM".

"Aquestes mesures són unclar exemple del compromís del Govern de la Comunitat de Madrid amb la sostenibilitat ambiental, que ha de ser compatible amb el progrés econòmic i social", ha conclòs.