FAMÍLIES ENFRONTADES

La dona de l'assassinat a Chamberí denuncia que els seus germans persegueixen el pare del mort

La víctima havia de ser jutjat juntament amb la seva dona, el seu pare i la seva mare

Els processats afronten una possible pena de 19 anys i sis mesos de presó

GRA029 MADRID  3 2 2017 - Fachada de la Audiencia Provincial de Madrid donde hoy concluye el juicio al profesor del Colegio Vallmont de Villanueva del Pardillo  Madrid  Carlos R I   acusado de trece delitos continuados de abusos sexuales a menores de trece anos entre los anos 2010 y 2015  EFE Javier Lizon

GRA029 MADRID 3 2 2017 - Fachada de la Audiencia Provincial de Madrid donde hoy concluye el juicio al profesor del Colegio Vallmont de Villanueva del Pardillo Madrid Carlos R I acusado de trece delitos continuados de abusos sexuales a menores de trece anos entre los anos 2010 y 2015 EFE Javier Lizon / Javier Lizon (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La dona de Luis R.D., assassinat a trets l’abril passat a la porta del despatx del seu advocat tres dies abans del judici en el qual havia de ser jutjat, ha denunciat davant de la Policia Nacional que familiars han vist els presumptes assassins del seu marit, els seus propis germans, rondant a la recerca del pare del mort amb la sospita que vulguin acabar també amb la seva vida.

L’Audiència Provincial de Madrid ha arrencat aquest dimecres el judici contra la dona de Luis, Yolanda, i els seus sogres, Rafael i M. Yolanda, pel crim el 2015 del pare de la mateixa acusada, Juan F., de 64 anys.

Es tracta de dos clans d’ètnia gitana enfrontats per picabaralles familiars arran del matrimoni de Yolanda i Luis, de diferents clans familiars. El crim de Juan F., a mans presumptament de Luis, que ha sigut recentment assassinat, s’hauria desencadenat després que Yolanda li digués al seu marit que, tal com li havia retret el seu pare, aquest li havia sigut infidel en una estada anterior a la presó, segons fonts jurídiques.

Aquest dimecres, l’Audiència Provincial de Madrid ha iniciat la vista amb la selecció dels membres del Jurat Popular que enjudiciarà els fets. Demà les parts procediran als interrogatoris dels tres acusats.

L’acusació particular l’exerceixen els germans de Yolanda, que serien els presumptes assassins del seu marit. Fonts jurídiques han assenyalat que no estan citats a declarar.

L’acusació, en recerca i captura

García Montes ha assenyalat a la seva arribada a les dependències judicials que els presumptes autors estan en crida i cerca per ordre del Jutjat d’Instrucció número 16 de Madrid, encarregat d’investigar el crim de Luis. R. Se’ls imputa un delicte d’assassinat. I ha avançat que demanarà l’expulsió d’aquesta part del procediment per ser els autors de l’assassinat ocorregut a Chamberí.

A més, ha assenyalat que Yolanda ha denunciat davant de la Policia que familiars han vist rondar els seus germans a la recerca de Rafael, el pare del mort l’abril al districte madrileny de Chamberí.

Amb motiu d’aquest enfrontament, l’Audiència de Madrid ha desplegat fortes mesures de seguretat en nom d’evitar un possible enfrontament entre les famílies. De fet, una dona familiar d’algun dels clans ha entrat a la seu judicial murmurant: "Esperem que això no acabi a trets".

García Montes ha defensat que els seus clients són innocents del crim comès el 2015 a Arroyomolinos, insistint que tot això és un drama per a aquesta família. Demanarà la seva absolució.

Rafael R. M; Yolanda F. L. –pares de l’assassinat– i María Yolanda D. P. s’han assegut al banc dels acusats per la presumpta comissió dels delictes d’assassinat, tinença il·lícita d’armes i trencament de condemna. S’enfronten a 19 anys i sis mesos de presó cada un d’ells.

 

La fiscalia acusa l’assassinat

Segons el fiscal, el 29 de setembre de l’any 2015, a les 10.15 hores, Luis i el seu pare Rafael, van acudir a una nau industrial situada en el polígon Valdefuentes, en un polígon industrial d’Arroyomolinos.

Allà hi havia el pare de Yolanda (i, al seu torn, sogre de Luis i consogre de Rafael i María Yolanda) que comptava amb antecedents penals per fets anteriors. Segons es relata, des del vehicle, de forma sorprenent i inesperada, eliminant totes les possibilitats de defensa de la víctima, li van disparar quatre trets amb bales del calibre 9 mil·límetres.

Notícies relacionades

Les acusades, mentrestant, preparaven la ràpida fugida dels quatre, queva concloure a la localitat de Sant Feliu de Guíxols (Girona), en una vivenda llogada prèviament per ocultar-se després del crim. Allà van ser detinguts i allà també es van trobar les dues pistoles amb les quals es va dur a terme el crim.