ANIVERSARI POLÍTIC

Carmena compleix tres anys al capdavant de l'Ajuntament

En aquests tres anys s'ha especulat constantment sobre si es tornarà a presentar

L'alcaldessa es va comprometre en el seu discurs d'investidura a "governar escoltant".

undefined42970323 graf5809  m laga  17 04 2018   la alcaldesa de madrid  manue180418175034

undefined42970323 graf5809 m laga 17 04 2018 la alcaldesa de madrid manue180418175034 / Carlos Diaz

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, complirà aquest dimecres tres anys al capdavant de l’Ajuntament de Madrid sense confirmar si es presentarà a la reelecció per Ara Madrid en els comicis del 2019.

En aquests tres anys s’ha especulat constantment sobre si tornarà a presentar-se o no, amb "portes obertes" i "ajustades". Ella mateixa va declarar en una entrevista a TVE el 14 de maig passat que se sent "bé i amb força".

Aquests tres anys han suposat canvis en la composició municipal. Arrencaven amb el canvi de representació dels socialistes, d’Antonio Miguel Carmona a Purificación Causapié, en les primeres setmanes de la legislatura.

El desembre del 2017 era la mateixa Carmena qui firmava els canvis: Jorge García Castaño aconseguia les regnes d’Economia i Hisenda, fins aquell moment en mans de Carlos Sánchez Mato.

Carmena va firmar el decret de cessament davant de la decisió comunicada per Sánchez Mato que s’absentaria de la sessió plenària que se celebraria per no haver de defensar el pla econòmic financer (PEF) que ell havia elevat al ple en la seva qualitat de responsable de l’àrea. "Els errors són meus. Els encerts col·lectius", escrivia l’avui regidor-president de Vicálvaro y Latina al seu compte de Twitter.

Els canvis més importants s’han produït en aquests tres anys en el Grup Popular, amb la marxa de fins a sis regidors, incloent-hi la d’Esperanza Aguirre. "La meva manera de concebre la política com a servei a Espanya i als ciutadans em porta a assumir la responsabilitat que em correspon per no haver vigilat Ignacio González, per no haver descobert abans el que ara ha descobert la Guàrdia Civil i el jutge", reconeixia.

Una promesa: governar escoltant

Després de 24 anys de govern del PP, Ara Madrid aconseguia les regnes de l’Ajuntament. L’alcaldessa es va comprometre en el seu discurs d’investidura a "governar escoltant".

En la constitució de la desena corporació madrilenya democràtica, la nova regidora va marcar com a objectiu treballar per una ciutat més equitativa i igualitària, "on s’incrementin l’honestedat, l’eficàcia, l’estructura de participació, innovació i inversió".

Claus: participació ciutadana

Notícies relacionades

"Volem que governin els ciutadans. Volem treballar amb tota mena d’empreses. Les necessitem. Volem comptar amb les associacions que tenen arrels entre la gent com les entitats sense ànim de lucre i les empreses socials", ja va indicar en el seu primer discurs com a alcaldessa.