COMUNITAT DE MADRID

La nova feina de Cifuentes: torna a la seva plaça de nivell 24 a la Complutense

La universitat li assigna la plaça que tenia en reserva i les seves retribucions

"La UCM té l'obligació d'aplicar escrupolosament la llei, afirma

zentauroepp43072491 graf2023  madrid  25 04 2018   cristina cifuentes durante la180425121423

zentauroepp43072491 graf2023 madrid 25 04 2018 cristina cifuentes durante la180425121423 / Emilio Naranjo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Universitat Complutense de Madrid (UCM) ha procedit a assignar a l’expresidenta regional Cristina Cifuentes la plaça que tenia en reserva a la institució i realitzarà les tasques que se li encarreguin des de la gerència del centre.

En un comunicat, la universitat recalca que ha seguit el reglament i procediment habitual marcat, com és la seva obligació, i que Cifuentes torna a la seva plaça de base, de nivell 24 dins de l’escala de la UCM, i amb les retribucions que li corresponen segons els pressupostos.

El rectorat de la UCM explica que Cifuentes té la condició de funcionària del subgrup A1, havent-se trobat durant el seu període com a diputada electa de l’Assemblea de Madrid en situació de serveis especials, segons el que es preveu a l’article 87 de l’estatut bàsic del treballador públic i el capítol III del reial decret 365/1995 (reglament de situacions administratives dels funcionaris civils).

Un cop va renunciar a la seva acta de diputada, Cifuentes va sol·licitar el 9 de maig passat reingressar al servei actiu a la UCM acollint-se al que estableix l’article 9 de l’esmentat reial decret, i la UCM ha procedit a reconèixer-li la situació "segons exigeix l’esmentat article".

Les explicacions de la UCM

"La UCM té l’obligació d’aplicar escrupolosament la llei, com ho està fent, evitant qualsevol tracte de favor, però garantint, alhora, els drets que, en aquest moment, com a funcionària corresponen a la senyora Cifuentes", recalca la Complutense.

A més, recorda que el rectorat que dirigeix Carlos Andradas ha sol·licitat "de forma pública i reiterada l’assumpció de responsabilitats polítiques" a Cifuentes com a conseqüència de les irregularitats detectades en el màster realitzat a l’Institut de Dret Públic de la Universitat Rei Joan Carles.

"Una vegada assumides, correspon a la Justícia decidir si hi ha responsabilitats penals, així com els termes en què aquestes poguessin substanciar-se i que la UCM acatarà immediatament", exposa la institució.

"Mentrestant és obligació de la universitat i d’aquest rectorat respectar la llei i els drets de tots els nostres funcionaris i treballadors, respecte que demanem també a tots els membres de la comunitat universitària, mentre continuarem treballant i defensant el prestigi de la universitat pública contra les ombres de sospita que indiscriminadament l’ataquen i evitar qualsevol ús interessat d’aquesta institució", conclou la Complutense. 

Marxa no autoritzada

Aquest mateix dimarts, diverses desenes de joves van fer una marxa pel campus per protestar per aquesta reincorporació, en una manifestació no autoritzada per la Delegació del Govern de Madrid.

Notícies relacionades

Segons expliquen les associacions convocants, la comunicació de la marxa (des del metro de Ciutat Universitària fins al Rectorat de l’UCM, fins a les tres de la tarda) es dur a terme el 9 de maig.

Tot i això, la Delegació del Govern recorda en la seva resolució que les manifestacions han de ser comunicades amb una antelació de deu dies naturals, com a mínim, i trenta com a màxim, tret que hi hagi causes extraordinàries i greus que justifiquin la urgència de la convocatòria. D’acord amb l’escrit remès per la Delegació als convocants, "amb aquesta convocatòria no s’ha complert el termini establert" amb caràcter general "ni s’han al·legat i, en conseqüència, no es poden presumir les causes extraordinàries i greus que justifiquen la urgència d’aquesta convocatòria".