Carmena: "Em sento bé i amb força"

L'alcaldessa esperona les expectatives de repetir davant l'Ajuntament de Madrid

El seu equip ultima un pla de mesures estrella per a la pròxima tardor

undefined42970323 graf5809  m laga  17 04 2018   la alcaldesa de madrid  manue180418175034

undefined42970323 graf5809 m laga 17 04 2018 la alcaldesa de madrid manue180418175034 / Carlos Diaz

2
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, esperona les expectatives que apunten que repetirà com a candidata al capdavant de l’Ajuntament en les eleccions del 2019. Tot just unes hores després de la informació d’EL PERIÓDICO que avança que el seu equip prepara la precampanya a la tardor, l’edil ha afirmat aquest dilluns que se sent "bé i amb força" per afrontar els comicis.

L’afirmació té pes, ja que l’edil manté la intriga sobre el seu futur i sembla determinada a no fer una confirmació pública fins a l’últim moment.  En aquest sentit, ha recordat que en les eleccions del 2015 la decisió es va prendre "en els dos mesos anteriors". "No vull dir que sigui així, sinó que pot ser així", ha indicat. A ningú no se li escapa que la seva decisió configura el tauler a Madrid, ja que el PP, el PSOE i Cs estan pendents d’ella per apostar per candidats al consistori i a la Comunitat de Madrid. 

Paquet de projectes

Aquest diari va avançar aquest diumenge que els seus col·laboradors ultimen una bateria de mesures estrella, que han anat teixint des de fa un any, i que tenen previst anar donant a conèixerdesprés de l’estiu.  Entre els projectes, un poderós pla per fomentar les energies netes, canvis en vivenda, ajuts a la mobilitat i un pas més enllà amb la renda bàsica, tot això tenint en compte que les finances municipals han de ser creatives per adaptar-se a la ‘llei Montoro’, ja que el consistori està intervingut.

El seu equip disposa des del desembre d’una enquesta en detall sobre la valoració que fan els madrilenys sobre la figura de Carmena i la gestió municipal, però la voluntat de l’alcaldessa és apuntalar la seva campanya en polítiques concretes i allunyar-se del màrqueting electoral.

Polítiques, no màrqueting

Amb aquesta idea, l’edil ha destacat que no vol ser com els polítics "pendents dels vots i de continuar" quan el que s’ha de fer és "estar preocupat per aconseguir fer-ho tan bé com sigui possbile per oferir serveis municipals". "Es pot gestionar la ciutat sense tenir cap interès en el futur", ha afegit en una entrevista a TVE.

Notícies relacionades

La regidora ha sigut taxativa al contestar que cap enquesta no influirà en la seva decisió sobre el seu futur i que el que és "important és el que ha de ferl’Ajuntament". "No vull estar pendent i constantment parlant d’enquestes", ha apuntat.

La seva prioritat és la gestió del consistori l’any que queda de mandat municipal, raó per la qual es duen a terme enquestes sobre la satisfacció relativa alsserveis públics. "Cal trencar aquesta idea que quan un té responsabilitat de gestió política només importen com van les eleccions", ha reblat.