On Catalunya

COMUNITAT DE MADRID

Madrid sí que té platja: primera bandera blava en aquesta comunitat

La Virgen de la Nueva és a la localitat madrilenya de San Martín de Valdeiglesias

pantanosanjuan

pantanosanjuan

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La platja de la Virgen de la Nueva, localitzada al pantà de San Juan, a la localitat madrilenya de San Martín de Valdeiglesias ha obtingut la bandera blava. Es tracta de la primera platja de la Comunitat de Madrid a fer-ho i és una de les 696 banderes blaves en platges, ports esportius i embarcacions sostenibles que s’han repartit a tot Espanya.

Localitzat als termes de San Martín de Valdeiglesias, El Tiemblo, Cebreros i Pelayos de la Presa, aquest embassament del riu Alberche es va construir el 1955 per emmagatzemar aigua. En total té 14 quilòmetres de platja i es troba a només 70 quilòmetres de Madrid per la M-501, a les primeres ales de Gredos.

Notícies relacionades

Espanya encapçala el rànquing mundial de platges amb banderes blaves, seguida de Grècia, Turquia, França, Itàlia i Portugal, mentre que els Països Baixos lidera la classificació de ports, superant França, Espanya, Alemanya i Itàlia.

La bandera blava és un distintiu de qualitat de platges i ports que premia el compliment d’uns estàndards de condicions higièniques, sanitàries, de seguretat, accessibilitat, informació, salvament i socorrisme.