COMUNITAT DE MADRID

Santamaría i Casado, al 2 de maig després de la dimissió de Cifuentes

Després de la dimissió de Cifuentes, exercirà d'amfitrió Ángel Garrido, que actua com a president interí en aquest moment

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, assistirà aquest dimecres en representació de l'Executiu del PP a la festivitat del 2 de maig, Dia de la Comunitat de Madrid. De la direcció nacional hi acudiran el vicesecretari de Comunicació, Pablo Casado, el vicesecretari de Política Social i Sectorial, Javier Maroto, i el coordinador d'Organització, Juan Carlos Vera, segons fonts del partit.

Després de la dimissió de Cristina Cifuentes com a presidenta de la Comunitat de Madrid per la polèmica del seu màster i el vídeo del 2011 sobre un presumpte robatori en un supermercat, serà Ángel Garrido qui exercirà com a amfitrió en aquesta festivitat. Des del dimarts 24 d'abril actua com a president interí.

El president del Govern i del PP, Mariano Rajoy, esperarà que passi el 2 de maig per anunciar la seva proposta de candidat a presidir el Govern regional. Sobre la taula hi ha diversos noms, com els d'Alfonso Serrano, Enrique Ossorio, Juan Antonio Gómez-Angulo, Carlos Izquierdo i Pedro Rollán, entre d'altres.

Santamaría, a les travesses 

A Moncloa asseguren que Santamaría anirà a la Reial Casa de Correus, seu del Govern regional, «com cada any», atesa la seva condició de diputada nacional per Madrid. Tanmateix, la seva presència en plena crisi del PP a Madrid pren especial protagonisme.

De fet, alguns càrrecs del PP tornen a defensar en privat la candidatura de la vicepresidenta, bé per a la Comunitat de Madrid, bé per a l'Ajuntament, per la necessitat de tenir «candidats de pes» per no perdre Madrid en els comicis del 2019. Un revés electoral en aquesta plaça frenaria les possibilitats del PP de guanyar en les generals.

N'hi ha que, com l'exministre d'Afers Exteriors José Manuel García-Margallo, defensen obertament que sigui candidata del PP a la comunitat en els comicis de l'any que ve. En opinió seva, ha demostrat ser «una magnífica gestora», «podria ser un cartell atractiu» i, a més, governar una comunitat és una «magnífica credencial» si vol aspirar després a la successió de Mariano Rajoy.

Casado i la possible designació per a la gestora 

Pablo Casado també tornarà a ser a la festivitat del 2 de maig, com ha fet els últims 10 anys, com a membre de la direcció nacional o per la vinculació amb aquesta comunitat, ja que en el passat va ser diputat en l'Assemblea de Madrid. L'acompanyarà en aquest acte el vicesecretari de Política Social, Javier Maroto.

Casado –que també va estar en el focus per un màster similar al de Cifuentes, però sobre el qual va oferir tota mena d'explicacions, segons la direcció del partit– fa mesos que figura a les travesses com a possible cartell per a les municipals del 2019.

En aquest moment, és una de les persones principals per qui Génova podria decantar-se per formar part de la gestora que dirigirà el PP de Madrid fins al pròxim congrés, ara que Cifuentes ha renunciat també a la presidència de l'organització regional.

Per formar part de la gestora apareixen altres noms a les travesses com el de Juan Carlos Vera: home de confiança de Rajoy en el partit que ha dirigit diverses campanyes electorals, entre les quals, la de Cifuentes el 2015, o eld'Alfonso Serrano, diputat autonòmic que ha treballat durant anys en l'aparell de Génova.

Rajoy, a Burgos

Notícies relacionades

Precisament, el Dia de la Comunitat de Madrid, el cap de l'Executiu assistirà a Burgos a la firma de l'acord de col·laboració per rehabilitar l'antic Hospital de la Concepción com a nova seu de l'Arxiu Històric Provincial i per a l'ampliació del Museu de Burgos.

En aquesta visita estarà acompanyat pel portaveu del Govern i ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, que l'any passat sí que va assistir a la festivitat del 2 de maig amb Sáenz de Santamaría.