COMUNITAT DE MADRID

Imputades tres treballadores d'un col·legi d'educació especial per maltractar un nen autista

L'amenaçaven amb tirar-li aigua o punxar-li el cul, a més de castigar-lo i burlar-se d'ell

jcarbo35403935 jueces togas180306190727

jcarbo35403935 jueces togas180306190727 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

Un jutjat investiga tres treballadores del Col·legi d'Educació Especial Santiago Ramón y Cajal de Getafe que han sigut imputades per suposats maltractaments a Eduardo, un nen autista amb tendència a l'escapisme. Els pares van amagar un dispositiu de gravació a la roba del nen i van comprovar que les empleades d'aquest col·legi d'educació especial no dubtaven a immobilitzar-lo, amenaçar-lo amb tirar-li aigua o punxar-li el cul, a més de castigar-lo i burlar-se d'ell.

Segons les gravacions aportades al sumari per la família, a les quals ha tingut accés la Cadena Ser, la seva tutora, la professora de suport, l'auxiliar d'infermeria i també el personal del menjador d'aquest centre públic el vexaven i el ridiculitzaven.

El nen només va passar tres mesos en aquesta escola, cursant 1r de Primària, i el seu comportament va canviar dràsticament. "Com tots els nens tenia enrabiades, s'angoixava o s'obsessionava amb alguna cosa, però aquesta impulsivitat i aquesta agressivitat que vam veure en ell, l'ansietat que va patir, la vam veure al cap de poques setmanes de començar les classes", explica Montse, la mare.

Notícies relacionades

El detonant va ser que el nen va començar a no voler anar al centre, i per això els seus progenitors li van posar un dispositiu de gravació amagat durant quatre dies, mecanisme que va captar el problema. Frases com "¿Anem al metge? I et punxaran el cul", "¿Et tirem aigua per sobre?", "¡Que l'aguanti ta tia, a aquest!" o "¿Li explicaràs a la mama, també, que no treballes?" eren corrents en la vida escolar del nen.

 El nen ja ha sigut traslladat a un altre centre, al qual encara s'està adaptant.