tiroteig en pozuelo de alarcón

Dos homes tirotegen un exmembre de Los Miami en una zona de luxe de Madrid

Deu trets quan Richi deixava el seu fill a l'escola amb la seva dona, i després van fugir

És un home d'origen colombià nacionalitzat espanyol que portava "un elevat tren de vida" i vivia a La Finca

Una o diverses persones han atacat el conductor, li han disparat en nombroses ocasions, i el seu cos ha quedat estès a la calçada. / EFE VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / EP

Un home de 43 anys ha mort aquest dilluns després de ser tirotejat mentre passava amb la seva parella en cotxe per un carrer de l'exclusiva zona de Somosaguas, a Pozuelo de Alarcón (Madrid). El mort, que ha rebut fins a 10 trets, és -segons les primeres indagacions- un antic membre de la banda de Los Miami. Els fets han tingut lloc a les 9.26 hores al número 3 del carrer Solano, quan dos homes a bord d'una motocicleta han obert foc contra Ricardo R. M., de 43 anys. Els sanitaris del SUMMA només han pogut confirmar la mort de l'home i la Policia Nacional s'ha fet càrrec de la investigació.

Segons fonts de la investigació, els testimonis del tiroteig han explicat que una moto s'ha acostat per tirotejar l'exnarco i després ha fugit. La víctima ha quedat malferida fora del cotxe, on ha mort, mentre que la dona que l'acompanyava, la seva parella, no ha resultat ferida i ha sortit cridant del vehicle. Després, ha hagut de ser atesa per una crisi d'ansietat pel Samur.

El tiroteig ha tingut lloc al costat del col·legi British Council i les instal·lacions de RTVE de Prado del Rey, i la víctima viatjava a bord d'un Volkswagen Golf de color gris que circulava per aquella via però s'havia aturat a causa del trànsit.

Vida de luxe a La Finca

La víctima, coneguda abans per Richi, és un home d'origen colombià nacionalitzat espanyol que portava "un elevat tren de vida" i vivia a la luxosa urbanització La Finca, segons altres fonts policials. Avui acabava de deixar el seu fill a l'escola, acompanyat per la seva parella, també colombiana.

Els investigadors estan recollint testimonis i proves i no descarten cap hipòtesi, encara que agafa força que es tracti d'una revenja, segons les fonts.

Organització criminal 

La banda de Los Miami es va donar per desarticulada el juliol del 2011 després d'una operació conjunta de la Policia Nacional, l'FBI i la Fiscalia de Miami, quan la Policia la va definir com un grup organitzat que controlava la seguretat de locals i es dedicava principalment al tràfic de drogues i el blanqueig dels beneficis.

Notícies relacionades

Abans, diversos dels seus membres havien sigut arrestats en diferents operacions policials. El 2011 van ser detingudes 17 persones a Espanya i 4 als EUA, i es van intervenir 25 milions d'euros amagats en dos zulos en un xalet de l'exclusiva zona madrilenya de La Moraleja. Van ser arrestats els seus dos màxims dirigents, els germans Álvaro i Artemio López Tardón, als quals es van imputar els delictes de blanqueig de capitals, tràfic de drogues, contra la Hisenda Pública i associació il·lícita. Els béns que es van intervenir superaven els 75 milions d'euros.

Els anys 90, la banda, que es dedicava al control de la seguretat i l'accés a discoteques i llocs d'oci per controlar-hi el tràfic de droga, va reconvertir la seva activitat i va començar a operar com a intermediària entre els càrtels colombians i els distribuïdors espanyols, i blanquejaven amb la compravenda de vehicles de luxe els beneficis del narcotràfic.