TRIBUNALS

Al banc dels acusats una organització de proxenetes xinesos que prostituïa menors

La fiscalia sol·licita una condemna de 32 anys de presó per a cadascun d'ells

Introduïa a Espanya ciutadanes residents a la Xina per explotar-les sexualment

zentauroepp42058066 gra029 madrid  3 2 2017   fachada de la audiencia provincial180213145514

zentauroepp42058066 gra029 madrid 3 2 2017 fachada de la audiencia provincial180213145514 / Javier Lizon

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / EP

La Secció Tercera de l'Audiència Provincial de Madrid celebra a partir d'aquest dilluns, a les 10 hores, la vista oral del judici contra Xingwei W., Dong L. i Shujiao I., acusats d'integrar un entramat que introduïa ciutadanes xineses, fins i tot menors d'edat, a Espanya per explotar-les sexualment.

La Fiscalia Provincial de Madrid sol·licita una condemna de 32 anys de presó per a cadascun d'ells per la presumpta comissió d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, dos delictes de tràfic d'éssers humans amb fins d'explotació sexual, un d'ells en concurs ideal amb un delicte de prostitució coactiva, i un delicte de prostitució de persona menor d'edat.

El fiscal exposa en el seu informe de qualificació provisional que els tres processats, de nacionalitat xinesa, juntament amb altres persones residents a Espanya i la Xina que no han pogut ser identificades o que es troben en parador desconegut, van formar suposadament part d'un entramat dedicat al negoci de la prostitució.

Des del 2012

En concret, la fiscalia sosté que aquesta organització, des d'almenys el mes de juliol de l'any 2012 i fins al mes d'abril del 2013, es va dedicar a introduir al nostre país ciutadanes compatriotes seves residents a la Xina per explotar-les sexualment i quedar-se amb el benefici econòmic derivat.

Aquest grup delictiu disposava suposadament de diversos prostíbuls on, una vegada que les noies arribaven a Espanya, eren allotjades i on treballaven, si bé en ocasions també eren obligades a fer serveis sexuals en hotels i karaokes.

Les noies eren recollides a l'aeroport Madrid-Barajas per un membre de l'entramat, que els sostreia la documentació personal i les conduïa a aquests locals. "Les noies havien d'entregar bona part dels diners que percebien pels serveis de prostitució a l'organització", apunta el Ministeri Públic.

Una menor d'edat

Notícies relacionades

El 18 d'abril del 2013, en un dels operatius per desarticular aquesta xarxa efectuat per les Forces i Cossos de Seguretat d'Estat, es va aconseguir alliberar una d'aquestes noies explotades que era menor d'edat, circumstància de la qual eren "plenament coneixedors" els seus proxenetes.

Els processats Dong L. i Shujiao I. han estat privats de llibertat per aquesta causa des del dia 18 d'abril del 2013 fins al 31 de gener del 2014, mentre que Xingwei W. ho ha estat del 24 d'abril del 2013 al 31 de gener del 2014.

Temes:

Prostitució