ELLA TAMBÉ VA INTENTAR TREURE'S LA VIDA

La dona de 83 anys que va matar el seu fill discapacitat per compassió no entrarà a la presó

Va intoxicar amb medicaments el seu fill de 64 anys perquè no el podia cuidar

Queda en llibertat vigilada amb tractament psiquiàtric durant sis anys

GRA029 MADRID  3 2 2017 - Fachada de la Audiencia Provincial de Madrid donde hoy concluye el juicio al profesor del Colegio Vallmont de Villanueva del Pardillo  Madrid  Carlos R I   acusado de trece delitos continuados de abusos sexuales a menores de trece anos entre los anos 2010 y 2015  EFE Javier Lizon

GRA029 MADRID 3 2 2017 - Fachada de la Audiencia Provincial de Madrid donde hoy concluye el juicio al profesor del Colegio Vallmont de Villanueva del Pardillo Madrid Carlos R I acusado de trece delitos continuados de abusos sexuales a menores de trece anos entre los anos 2010 y 2015 EFE Javier Lizon / Javier Lizon (EFE)

2
Es llegeix en minuts

La dona de 83 anys que el 2015 va matar el seu fill de 64, que patia una discapacitat total, al veure's incapacitada per seguir cuidant-lo ha arribat a un acord de conformitat amb la Fiscalia pel qual no entrarà a la presó i queda en llibertat vigilada amb tractament psiquiàtric durant sis anys. Fonts jurídiques han informat que l'acord conclou que María Luisa M.B. és autora d'un delicte d'assassinat amb traïdoria i l'agreujant de parentiu si bé se li aplica un eximent complet per alteració psíquica.

D'aquesta manera, la dona evita la pena de sis anys de presó i sis més d'internament en un centre mèdic que sol·licitava la Fiscalia i en el seu lloc se li imposa la mesura de llibertat vigilada, amb obligació de sotmetre's a tractament psiquiàtric extern durant sis anys, és a dir, sense ingressar en cap centre.

A l'haver-se arribat a un acord de conformitat no s'ha celebrat el judici amb jurat popular que estava previst a les 10.00 hores a la Secció Tercera de l'Audiència Provincial de Madrid

De fet, trenta minuts després la dona ha abandonat, amb la seva advocada, les instal·lacions de l'Audiència de Madrid sense fer declaracions als mitjans de comunicació.

16 'blísters' de pastilles

Segons el relat del fiscal, acceptat per l'acusada, el 26 de novembre del 2015 la dona, a càrrec del seu fill de 64 anys i declarat judicialment incapaç total -era cec, sord i mut, amb minusvalidesa mental i una evident falta de mobilitat- va prendre la decisió d'acabar amb la seva vida i la del fill, tots dos residents a la localitat madrilenya de Torres de la Alameda.

Per a això, va buidar 16 'blísters' de pastilles, des d'Ibuprofèn fins a Tramadol o Urbason, que havia acumulat des de dies abans i les va triturar en una batedora. El contingut del beuratge el va repartir en dos vasos que es van beure ella i el seu fill.

Notícies relacionades

"Amb les seves facultats volitives i cognitives greument afectades, a causa de l'empitjorament del seu estat de salut a conseqüència de la seva avançada edat", com reconeix l'escrit del ministeri públic, la dona va prendre aquesta decisió al veure reduïdes les seves capacitats per continuar cuidant el seu fill i per evitar que els seus altres fills -un, de 59, també amb una discapacitat- haguessin d'assumir "la càrrega futura quan ella faltés".

Una vegada ingerit el còctel de medicaments, es van estirar al llit i allà els va trobar una altra filla de l'acusada. Tots dos van ser traslladats a l'Hospital Príncipe de Asturias d'Alcalá de Henares, on el fill va morir l'endemà a conseqüència de l'hemorràgia cerebral que li va causar la ingesta dels medicaments, mentre que María Luisa va sobreviure.