SORTEIG EXTRAORDINARI

Sòria es manté en primera posició en la distribució de la Loteria de Nadal 2020

A Catalunya, la província de Lleida és la que té una consignació més alta seguida de Barcelona, Girona i Tarragona

loteria-navidad-2

loteria-navidad-2

1
Es llegeix en minuts
Manuela Valdés

Un any més, Sòria és la província d’Espanya amb més consignació per habitant de la Loteria de Nadal, amb una mitjana que se situa en 245,86 euros per persona. La xifra, tot i que continua sent la més alta, és lleugerament inferiror a la del 2019, quan es va arribar als 251,85 euros. La consignació de loteria es refereix a l’estimació de bitllets que Loteries i Apostes de l’Estat reserva per a cada província espanyola.

La dada crida especialment l’atenció si es té en compte que Sòria és la tercera província espanyola amb menor nombre d’habitants, només per darrere de Melilla i Ceuta. 

Per darrere de Sòria, en segona posició, se situa la província de Burgos com el següent territori amb més consignació de Loteria de Nadal per persona amb 130,95 euros per habitant. La comunitat autònoma de Castella i Lleó també manté el seu lideratge un any més com el territori d’Espanya en el qual es preveu una despesa més gran per habitant, amb una mitjana de 102,15 euros, segons dades facilitades per Loteries i Apostes de l’Estat.

Ceuta i Melilla, de nou a la cua 

Ceuta i Melilla són els territoris amb menys consignació per habitant. A la primera província, se li ha reservat la quantitat de 16,34 euros per persona, mentre que a la segona, la xifra és de 14,68 euros.

Per comunitats autònomes, Madrid lidera la llista de consignacions amb poc més de 515 milions d’euros. Per darrere se situa Andalusia amb 438 milions i Catalunya amb 404 milions. En general, les quantitats són lleugerament inferiors a les de l’any 2019.

Les vendes a Catalunya

Catalunya s’han consignat 2.020.951 bitllets de Loteria per al Sorteig Extraordinari del dia 22 de desembre. Això suposa uns 52,66 euros per habitant, una xifra que descendeix prop de 2 euros respecte de la despesa mitjana del 2019. 

Notícies relacionades

Per províncies, Lleida se situa en primera posició en consignació amb 108,03 euros per habitant. Per darrere es troben Barcelona (52 euros per habitant), Tarragona (41,66 euros) i Girona (37,76 euros). En aquest cas, es repeteix la situació de la resta d’Espanya amb quantitats inferiors a les de l’anterior.

EL PERIÓDICO oferirà en directe el Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal 2020 en aquesta pàgina i, just quan finalitzi, podreu conèixer si els vostres números han sigut afortunats amb el comprovador de premis

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.