'L'adoración dels Mags'

¿Quina és la imatge del dècim de la Loteria de Nadal 2020?

Loteries i Apostes de l'Estat selecciona des de 1960 una obra artística amb motiu religiós per il·lustrar el dècim del sorteig extraordinari del 22 de desembre

¿Quina és la imatge del dècim de la Loteria de Nadal 2020?
1
Es llegeix en minuts
Manuela Valdés

El desè del Sorteig Extraordinari de Nadal d’aquest 2020 està il·lustrat amb la imatge de la taula central del tríptic de «L’adoración dels Mags», del pintor Jheronimus van Aken, més conegut com El Bosco.

Tal com expliquen a la pàgina web del Museu del Prado –on s’exposa l’obra–, el tema que desenvolupa aquest tríptic és l’arribada de la salvació al món, un missatge sobre la universalitat de la Redempció.

En aquest oli realitzat sobre taula de fusta de roure que data de finals del segle XV, El Bosco fa gala de la seva mestria com a pintor, palesa en l’opulència dels vestits dels mags i de les seves ofrenes, en la riquesa dels materials i en la manera magistral amb què treballa els tocs de llum. En les ofrenes dels reis i als seus vestits s’inclouen, a més, diferents escenes de l’Antic Testament.

Loteries i Apostes de l’Estat selecciona des de 1960 una obra artística amb motiu religiós per il·lustrar el dècim de la Loteria de Nadal amb l’objectiu de propagar la cultura relacionada amb la religió catòlica. Una vegada escollida la il·lustració que porta el dècim, la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l’Estat (SELAE) l’hi envia a la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, que s’encarrega de la seva impressió. En la fabricació dels dècims de Loteria de Nadal, que aquest any consta de 170 sèries de 100.000 bitllets cada una, la seguretat és imprescindible per evitar la falsificació del butlleta.

Notícies relacionades

Tot i que el procés de fabricació del dècim comença a principis d’any, podem adquirir els números per a un dels sortejos més esperats de l’any a partir de l’estiu. 

Després del sorteig, per saber si t’ha tocat la Loteria de Nadal pots utilitzar el comprovador de premis d’EL PERIÓDICO. El dia 22 de desembre segueix el Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal el 2020 en aquesta pàgina i esbrina amb quina quantitat han sigut premiades les teves participacions.

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.