TEATRO REAL DE MADRID

Dia i hora del sorteig de la Loteria de Nadal 2019

El sorteig extraordinari de Nadal dura aproximadament tres hores i mitja i es fa pel sistema tradicional d'un bombo per a números i un altre per a premis

Dia i hora del sorteig de la Loteria de Nadal 2019
1
Es llegeix en minuts
Manuela Valdés

El sorteig de la Loteria de Nadal d’aquest any, com és habitual, se celebrarà al Teatro Real de Madrid, situat a la plaça d’Isabel II, el pròxim 22 de desembre a partir de les 9.00 hores.

El Sorteig Extraordinari de Nadal dura aproximadament tres hores i mitja i es fa pel sistema tradicional, és a dir, un bombo per a números i un altre per a premis. A més, el dia anterior, el 21 de desembre, es fa públicament el recompte de les boles dels números i premis. D’aquesta manera qualsevol persona podrà assegurar-se que el seu número es troba dins del bombo.  

El teatre obre les portes a les 8.00 hores i permet l’entrada gratuïta als espectadors amb aforament limitat, per la qual cosa els seients es van repartint segons l’ordre d’arribada. A les 8.30 hores les boles podran ser comprovades pels assistents que ho sol·licitin abans de començar la celebració del sorteig de la loteria.

Nens de San Ildefonso

El sorteig comença amb un dels nens de San Ildefonso extraient una bola del bombo de números (100.000 boles) i un altre nen extraient-ne una altra del de premis (1.807 boles). Les boles estan fabricades en fusta de boix i tenen el mateix pes i mida: 3 grams i 18,8 mm, respectivament. 

Si per error cauen dues boles alhora i en queda una a sobre de l’altra, sempre es cantarà primer la que estigui a sota. Una vegada cantades les boles, les insereixen als filferros de la taula. Aquests filferros s’agrupen en una taula (on s’insereixen les boles una vegada cantades i per ordre de sortida) fins a contenir 200 boles de cada classe disposades en 20 filferros amb 20 boles de premis o 20 de números cada un. Així, fins que al bombo de premis no queda cap bola, d’aquesta manera es dona per finalitzat el sorteig. 

Taules premiades exposades

Notícies relacionades

Per a tota persona que vulgui veure i comprovar les taules dels números premiats, queden exposades set dies al públic a la seu de Loteries. 

Per a tots els que no puguin assistir-hi o no aconsegueixin una plaça, la web d’El PERIÓDICO retransmetrà en directe tot el que passi en el sorteig extraordinari de Nadal

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.