Anar al contingut

  ATLETISME

  Ruth Beitia a prop del bronze en salt d'altura

  L'atleta espanyola ha acabat quarta després de fallar els seus tres intents per superar els 2,02 metres

  L'atleta càntabra Ruth Beitia, capitana de la selecció d'atletisme i campiona d'Europa de salt d'altura, s'ha quedat a les portes del bronze, però amb el seu quart lloc ha aconseguit un diploma olímpic que deixa un gran gust de boca a la delegació espanyola.  

  Beitia, que als seus 33 anys es retira dels Jocs Olímpics, ha lluitat fins a l'últim moment, però finalment la marca de 2,02 (coincident amb la seva millor marca personal) s'ha interposat entre ella i el podi. La nord-americana Brigetta Barrett ha donat la sorpresa al superar-se a si mateixa en el segon intent, deixant pel camí l'espanyola.

  La victòria ha estat per a la gran favorita, la russa Svetlana Chicherova, amb la millor marca mundial de l'any (2,05), la plata se l'ha endut Barrett i el bronze ha anat a parar a mans d'una altra russa, Svetlana Shkolina, totes dues amb igual marca de 2,03 metres, rècord personal en els dos casos.

  El 28 de juny passat, Beitia es va doctorar a l'aire lliure amb un or als campionats d'Europa d'Hèlsinki, que per si mateix li permetia retirar-se "a dalt de tot" després de 23 anys batent-se amb el llistó. Amb dues medalles mundials i quatre d'europees sota sostre en el seu llarg historial, l'atleta espanyola ha superat a Londres, i amb matrícula d'honor, la seva assignatura pendent.

  0 Comentaris
  cargando