Anar al contingut

  Un altre or en vela

  La tripulació femenina de la classe Elliott (Echegoyen, Toro i Pumariega) s'imposa a Austràlia (3-2)

  BEGOÑA ARCE / Weymouth

  per a Espanya en {vela} en la classe RS:XF i avui n'han sumat un altre les noies de la tripulació de la classe Elliott de 6 metres. La final, cara a cara amb Austràlia, ha deparat el triomf espanyol per 3-2. Támara Echegoyen, patrona de l'embarcació, Sofía Toro i Ángela Pumariega s'han coronat en una brillant carrera final que els ha permès entrar amb comoditat a la meta. Pocs segons després de travessar la línia amb un avantatge de mig minut, s'han llançat a l'aigua.

  Marina Alabau va guanyar el primer or

  L'emoció s'ha anat dissipant els últims metres, quan els jutges han penalitzat Austràlia (Olivia Price, Nina Curtis, Lucinda Whitty) i, a més han tinhut el problema que han enganxat un cap a la proa. Fins llavors, els avantatges eren mínims entre les embarcacions durant l'última regata. En el que ha estat un símil de la sèrie final, Espanya sempre ha anat al davant. Al mar i al marcador. Les 'Xiquitas Team' han guanyat la primera i la tercera regates, i Austràlia ha empatat les dues vegades, de manera que l'última carrera era la definitiva.

  Echegoyen, Toro i Pumariega fa només tres anys que competeixen i han aconseguit el triomf més espectacular de la seva encara curta carrera. Han debutat en uns Jocs Olímpics i ja s'han endut l'or. A ritme de reggaeton, la música que escolten habitualment abans de cada regata, i la que escoltaran en les llargues celebracions que s'auguren en terra ferma.