Cap dels cinc ors olímpics espanyols a Pequín defensarà el seu títol

Nadal i Samuel Sánchez tenen problemes físics, Echávarri i Paz canvien de categoria i Llaneras s'ha retirat

Rafa Nadal.

Rafa Nadal. / EFE

1
Es llegeix en minuts

Cap dels cinccampions olímpics espanyols aPequín podran defensar els seus títols aLondres, per problemes físics (Rafael Nadal iSamuel Sánchez), per un canvi de classe en vela, per no haver-se classificat en el preolímpic o, en el cas deJoan Llaneras, per haver-se retirat.

A la Xina, la delegació espanyola va conquistar 18 medalles: cinc d'or, deu de plata i tres bronzes. A Londres, la meitat dels guanyadors de medalles no podran defensar-les. Una de les baixes més sensibles és la de Rafael Nadal. El tennista mallorquí havia de ser l'abanderat de l'equip i estava inscrit en la competició individual i també en dobles. A Pequín va guanyar l'or, però no podrà participar en els Jocs de Londres a causa d'una lesió al genoll esquerre.

També una lesió ha deixat fora de combat el ciclista Samuel Sánchez, campió olímpic en la prova de ruta a Pequín. El corredor d'Euskaltel es va fracturar el canell i la clavícula esquerra en el passat Tour de França. Una altra de les opcions espanyoles, Óscar Freire, també està lesionat i no podrà competir, i per això les aspiracions espanyoles se centren en Alejandro Valverde i Luis León Sánchez.

Fernando Echávarri iAntón Paz, que van conquistar l'or en tornado, no defensaran el seu títol perquè ha desaparegut la citada classe, mentre que el K-2 200 de Saúl Craviotto i Carlos Pérez Rial han quedat eliminats al no aconseguir classificar-se en el preolímpic de Poznan. Un altre motiu diferent, la retirada, impedirà Joan Llaneras defensar la medalla d'or que va aconseguir als Jocs de Pequín del 2008.

Set repeteixen

Notícies relacionades

Dels deu medallistes de plata a Pequín, set repeteixen participació. Es tracta dels equips de natació sincronitzada, el de bàsquet masculí i el d'hoquei també masculí, així com els regatistes Iker Martínez i Xabi Fernández, que ja van ser or a Atenes 2004, David Cal (piragüisme), la nedadora de sincronitzada Andrea Fuentes i la tennista Anabel Medina.

Gemma Mengual, plata en duo juntament amb Andrea Fuentes, i Joan Llaneras, parella en 'madison' amb Toni Tauler -sancionat per EPO-, Gervasio Deferr i Virginia Ruano estan retirats. Dels tres medallistes de bronze, dos hi participaran: l'equip d'handbol masculí i la ciclista en pista Leire Olabarría; mentre que el tirador José Luis Abajo no va obtenir la classificació.