Pau Gasol firma un 'doble-doble' contra els Lakers de Lebron James

jmexposito45653572 oct 27  2018  new orleans  la  usa  utah jazz guard ricky ru181028212058

jmexposito45653572 oct 27 2018 new orleans la usa utah jazz guard ricky ru181028212058 / Derick E Hingle

3

El base Ricky Rubio i l’ala-pivot Nikola Mirotic van protagonitzar un gran duel individual en el partit disputat pelsJazz de Utah i els Pelicans de Nova Orleans que els va convertir en els jugadors espanyols més destacats de la jornada de l’NBA.

Rubio va jugar el seu millor partit en el que va de temporada a l’aportar 28 punts i 12 assistències que el van deixar al capdavant dels Jazz, que van guanyar a domicili per pallissa de 111-132 als Pelicans i van aconseguir el segon triomf consecutiu fora del seu camp.

Aquesta vegada la victòria va arribar guiats pel lideratge de Rubio, que va establir les millors marques en el que va de temporada en una exhibició de joc individual i d’equip. El jugador d’El Masnou, que va disputar 30 minuts, va anotar 8 de 14 llançament de camp, inclosos 3 de 7 triples, va ser perfecte en els de personal amb 9 de 9, i va capturar sis rebots, que van ser tots defensius.

“Estava ansiós per posar-li pilotes a Rudy Gobert en vista de l’absència d’Anthony Davis”, va admetre Rubio al concloure el partit. “Quan la defensa dels Pelicans es va centrar en Gobert, llavors també vaig aprofitar per fer el meu joc”.

Mirotic va liderar l’atac dels Pelicans amb 25 punts i 8 rebots, però no van ser suficients per compensar la baixa de Davis, que va ser descartat abans del partit al patir un esquinç al colze dret, lesió que es va produir la passada nit en la victòria que l’equip va aconseguir contra els Nets de Brooklyn (117-115).

Marc Gasol va reivindicar la seva condició de jugador franquícia i líder dels Grizzlies a l’aportar 19 punts i vuit rebots en el partit que van guanyar amb facilitat per 117-96 als delmats Suns de Phoenix, que van sumar la quarta derrota consecutiva.

Gasol, que va disputar 31 minuts, va anotar 8 de 16 llançaments de camp, inclosos 3 de 6 triples, sense que anés a la línia de personal, a més de repartir tres assistències, va recuperar tres pilotes, en va perdre dos i va cometre dues faltes personals.

El jugador de Sant Boi també va protagonitzar l’acció més espectacular del partit quan va anotar des de gairebé la meitat del camp un triple abans que sonés la botzina del final de la primera part i posés el parcial de 68-43. No obstant, no va poder guanyar el duel individual al pivot bahamià Deandre Ayton, que va aportar 24 punts, vuit rebots i cinc assistències.

El seu germà Pau va fer valer la seva classe i experiència per ser factor sorpresa guanyador en el partit que els Spurs van vèncer per 110-106 a Los Angeles Lakers. El doble-doble d’11 gols i 12 rebots –líder de l’equip en aquesta faceta del joc– que va aportar Pau Gasol, en tot just 17 minuts va ser la clau de la victòria dels Spurs.

El més gran dels germans Gasol va anotar 4 de 5 llançaments de camp, va fallar un intent de triple, i va encertar 3 de 4 des de la línia de personal, sent el que va iniciar la remuntada dels Spurs en el tercer període i la va continuar en el quart. El jugador de Sant Boi va imposar la seva presència sota els taulers amb set rebots defensius, va perdre només una pilota i va cometre dues faltes personals.

L’experiència i la classe de Gasol va fer que els joves valors dels Lakers, el seu exequip amb què va guanyar dos títols de lliga, al final no poguessin ajudarLebron James a aconseguir el triomf.