LA LLIGA NORD-AMERICANA

Els Gasol no fallen a l'NBA

Triomf de Pau contra Lebron James i de Marc contra Ricky Rubio

Los Angeles Lakers forward LeBron James, right, shoots as San Antonio Spurs center Pau Gasol, of Spain, defends during the second half of an NBA basketball game Monday, Oct. 22, 2018, in Los Angeles. The Spurs won 143-142. (AP Photo/Mark J. Terrill)

Los Angeles Lakers forward LeBron James, right, shoots as San Antonio Spurs center Pau Gasol, of Spain, defends during the second half of an NBA basketball game Monday, Oct. 22, 2018, in Los Angeles. The Spurs won 143-142. (AP Photo/Mark J. Terrill) / Mark J. Terrill (AP)

2
Es llegeix en minuts

Lebron James, malgrat rondar el triple doble i aconseguir cistelles clau durant el partit, va fallar el llançament decisiu en la pròrroga i no va poder evitar la tercera derrota en tres partits per a Los Angeles Lakers, aquesta vegada contra els San Antonio Spurs de Pau Gasol per 142-143.

L’experiència dels texans es va imposar finalment a la velocitat que van imprimir els californians (41-7 en punts al contraatac). Per aconseguir-ho, van comptar amb uns extraordinaris Lamarcus Aldridge, autor de 37 punts i 10 rebots, i Demar Derozan, amb 32 encerts i 14 assistències. Gasol va contribuir-hi amb 9 punts, 4 rebots i 3 assistències en 18 minuts. James va firmar 32 punts, 14 assistències i 8 rebots.

Primer triomf de visitant

D’altra banda, el seu germà Marc va sorgir per primera vegada des de l’inici de la temporada amb un doble doble, i immediatament es va fer sentir en el joc d’equip dels Grizzlies de Memphis, que van vèncer a domicili per 84-92 els Jazz d’Utah. Gasol va aconseguir un doble doble de 18 punts i 13 rebots, que el van convertir en el jugador més complet dels Grizzlies (2-1), que van guanyar el seu primer partit fora del seu camp. El jugador de Sant Boi va disputar 34 minuts abans de sortís del partit per sis personals, va anotar 6 dels 15 llançaments de camp, inclosos 3 de 5 triples, i en va encertar 3 de 4 des de la línia de personal.

Notícies relacionades

Ricky Rubio va seguir com a titular, però sense tenir inspiració encistelladora i va acabar el partit amb sis punts en els 29 minuts que va disputar. Va anotar 1 de 8 trets de camp, inclòs un triple de cinc intents, i va ser perfecte, 3-3, des de la línia de personal.

El jugador del Masnou va repartir cinc assistències, va capturar cinc rebots defensius, va recuperar una pilota, en va perdre dos, va fer un tap i va cometre quatre faltes personals. Els Jazz (1-2) van acabar el partit amb un just 35 per cent (29-82) d’encert en els llançaments de camp.

Pau Gasol: "Els Lakers de Lebron podrien lluitar per l’anell"

"Es fa estrany veure jugar <strong>Lebron </strong>amb aquesta samarreta i crec que tardarem a acostumar-nos-hi", va reconèixer Gasol als passadissos de l’Staples Center. <span style="font-size: 1.6rem;">"Però la realitat és aquesta, ha firmat un contracte llarg i ha començat una nova era aquí. És un grup jove i Lebron dicta molt del que passa a la pista. És un projecte interessant i podrien lluitar per l’anell".</span>