ENTREVISTA AL BASE DELS UTAH JAZZ

Ricky Rubio: «Ja he guanyat molts diners, ara vull un projecte»

L'estrella de l'NBA treballarà per aconseguir un llançament a l'estil 'Bomba Navarro' i confia en el futur dels Jazz

lmendiola44392117 barcelona  20 07 2018   deportes    el jugador de basket de 180721190920

lmendiola44392117 barcelona 20 07 2018 deportes el jugador de basket de 180721190920 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Aquesta pròxima temporada acaba contracte amb els Utah Jazz i tindrà la possibilitat de convertir-se en agent lliure, però en unes recents declaracions deia que no el preocupava gaire el tema econòmic, perquè ja havia guanyat suficient per a vostè, els seus fills i els seus nets.

És que no he de mentir. Econòmicament és clar que exigiré, però no aniré a guanyar diners al pròxim contracte que firmi. O no serà el principal ni el primer que miraré. Aquest últim ja era un bon contracte (55 milions per quatre anys). Ja he guanyat diners i mai vaig pensar que podria guanyar tants diners. Ara vull un projecte en què pugui estar còmode, i que em vagi millor a mi i la meva família també.

Aquest és un dels pocs estius en què tindrà selecció i això li donarà temps per treballar pel seu compte ¿Quins objectius es marca?

La meva idea és millorar físicament, sobretot per potenciar les cames, perquè l’NBA és una lliga molt física, cada temporada amb més exigències, i has d’estar preparat per enfrontar-te amb tota mena de jugadors. Al no haver-hi selecció, podré carregar gasolina perquè pugui estar bé tota la temporada. Treballaré aquí a casa amb Toni Caparrós, però també em faran un seguiment els preparadors dels Jazz que venen la setmana que ve a controlar-me. També continuaré treballant el tema tàctic amb Raül López, que ja em va ajudar l’estiu passat a cuidar detalls i em va anar molt bé. I vull afegir al meu repertori de llançaments un llançament com el de ‘la bomba’ de Navarro, però al meu estil. És un llançament cada vegada més necessari en aquesta zona que no és de ningú i que necessites.

¿Va tenir el seu pols amb Russel Westbrook, en l’eliminatòria amb els Thunder, alguna cosa d’enganxada personal?

Gens. Simplement era una qüestió de marcar territori i que es parli d’això vol dir que va sortir bé. Guanyar aquest pols va ser gratificant, perquè per a això treballes. Westbook va ser el MVP de fa dues temporades i aquesta temporada també ha estat en la carrera. És un jugador de molt talent. Del millor de la lliga a nivell físic.

Una de les notícies de l’estiu és l’arribada de Lebron James als Lakers, que semblava que podia animar el campionat, i tot seguit la resposta dels Warriors, amb l’arribada de DeMarcus Cousins, cosa que sembla que deixa l’NBA una altra vegada en mans de Golden State.

Sí, pot interpretar-se com Goliat contra els altres. És complicat acabar amb aquesta dinastia de Warriors.  Jordan, quan va guanyar 6 anells gairebé seguits, també semblava intocable. Però és un desafiament.  T’anima a jugar contra ells amb la idea de guanyar-los. Nosaltres ho hem fet dues vegades aquesta temporada. I és una cosa important. Si ells pugen el nivell d’exigència, t’obliguen a també a tu a pujar-lo. T’empenyen a millorar.

Notícies relacionades

En una pretemporada carregada de fitxatges espectaculars, els Jazz no han fet grans moviments ¿Com ho valora?

Molts amics m’ho han preguntat, ¿com és que no heu fet un pas endavant? Hem renovat el que teníem. Hem apostat per la continuïtat. Quan una cosa surt bé de vegades és millor no tocar-la. Crec que encara tenim molt dins i no és qüestió d’una temporada, sinó que té continuïtat. És un projecte amb una base sòlida que pot créixer molt més i pot donar encara més sorpreses.

Temes:

Ricky Rubio