EL 'DRAFT' DE L'NBA

Doncic jugarà als Mavericks després de ser elegit en tercera posició

Atlanta va escollir el jugador del Madrid i el va traspassar a Dallas mentre que el pivot DeAndre Ayton va sortir com a número u, elegit per Phoenix

2
Es llegeix en minuts

 El pivot bahamià DeAndre Ayton va complir amb tots els pronòstics i va ser elegit amb el número u en el sorteig universitari de l’NBA, que se celebra al Barclays Center de Brooklyn.

Ayton, de 19 anys, format a la Universitat d’Arizona, que la passada temporada va tenir una mitjana de 20 punts i 11 rebots, es converteix en el primer jugador de les Bahames elegit com a número u en la història del sorteig, i podrà firmar un contracte de principiant per 8,2 milions de dòlars.

"Sabia que era el millor i el número u", va declarar Ayton tot just després d’estrènyer la mà al comissionat de l’NBA, Adan Silver, que va ser l’encarregat d’anunciar el seu nom. "El moment de la reconstrucció ja ha arribat alsSuns", va afegir.

Ayton tindrà com a nous companys l’escorta hispà Devin Booker i l’aler Josh Jackson, amb qui espera formar un trio dominant sota la direcció del nou entrenador de l’equip, el serbo-nord-americà Igor Kokoskov.

Tampoc no hi va haver sorpresa amb la selecció del número dos que van fer els Kings de Sacramento, que es van decidir per l’aler pivot Marvin Bagley III, de 19 anys, i format a la Universitat de Duke, on va ser el jugador més dominant dins de la zona.

Bagley III va anar de menys a més en els treballs previs al sorteig i per a molts dels analistes és el millor jugador que es va presentar al sorteig. De fet, va superar el base del Reial Madrid, l’eslovè Luka Doncic, que al final va ser seleccionat amb el número tres pels Hawks d’Atlanta, però que van vendre els seus drets als Mavericks de Dallas, que ja havien expressat el gran interès que tenien per aconseguir els seus serveis.

L’amo delsMavericksMark Cuban, té una admiració especial pels jugadors europeus i veu en Doncic el relleu del veterà Dirk Nowitzki, que continuarà una temporada més a Dallas malgrat els seus 40 anys.

La gran experiència internacional que té Doncic el projecta com un titular segur a l’equip que els Mavericks presentin la pròxima temporada amb la direcció de Rick Carlisle.

"Estic feliç i preparat per competir com el que més i, tot i que necessiti un procés d’adaptació, no tinc cap dubte que ho faré bé", va declarar Doncic, de 19 anys, que molts consideren el millor jugador europeu que ha arribat a un ‘draft’ de l’NBA.

Reforç per als Grizzlies

Els Grizzlies de Memphis també van fer bons els pronòstics a l’aconseguir el número quatre, l’aler pivot Jaren Jackson Jr., de 18 anys, format a la Universitat de Michigan State, al qual es considera el jugador perfecte per treballar al costat del base Mike Conley i el pivot espanyol Marc Gasol.

Els Mavericks van aconseguir amb el número cinc el base Trae Young, de 19 anys, format a la Universitat d’Oklahoma i que va ser enviat als Hawks, ja que era el jugador que volien aconseguir amb l’intercanvi dels drets de Doncic.

Young, nascut a Lubbock (Texas), està considerat un dels jugadors més talentosos que es van presentar al sorteig i se'l projecta com a titular indiscutible alsHawks  en la nova reconstrucció de l’equip.

Notícies relacionades

Els Magic d’Orlando tampoc no van sorprendre amb la selecció amb el número sis, el pivot Mohamed Bamba, que volen convertir en el nou Dwight Howard.

Vamba, de 20 anys, nascut al barri novaiorquès de Harlem, es va formar a la Universitat de Texas i està considerat un dels homes alts més dominants que van arribar al sorteig universitari.