Un Ricky Rubio lesionat es queda sense final a la Conferència Oest

Un gran Chris Paul classifica els Rockets

May 8, 2018; Houston, TX, USA; Houston Rockets guard Chris Paul (3) drives past Utah Jazz center Rudy Gobert (27) in the second half in game five of the second round of the 2018 NBA Playoffs at Toyota Center. Mandatory Credit: Thomas B. Shea-USA TODAY Sports / Thomas Shea (USA TODAY Sports)

1

Pronòstics complerts i els dos millors equips de la Conferència Oest durant la temporada regular, els Rockets de Houston i els Warriors de Golden State, disputaran a partir de dilluns vinent les finals que definiran el campió i el que aconseguirà el bitllet per lluitar per l’anell de l’NBA. I tot això amb Ricky Rubio veient des de la barrera caure el seu equip, Utah Jazz, absolutament minvat per culpa de la seva lesió.

Els Rockets van guanyar per 112-102 els Jazz d’Utah gràcies al gran partit que va jugar el base Chris Paul, que ha hagut d’esperar 13 anys per assolir les finals, però que ho ha fet per la porta gran després d’aportar un doble-doble de 41 punts, 10 assistències i 7 rebots en el quart partit de la sèrie de semifinals que han guanyat per 4-1. Paul, que va establir la seva millor marca com a professional en els ‘play-offs’, va anotar vuit triples i va ser el jugador decisiu en el quart període, quan els Rockets van aparèixer des de darrere per remuntar un desavantatge de sis punts.

La final del 2015

L’equip de Houston va jugar les finals de la Conferència Oest el 2015 contra els Warriors i les va perdre per 4-1 en una sèrie al millor de set. Paul, nou vegades seleccionat al Partit de les Estrelles, va ser decisiu quan a quatre minuts per al final del partit va anotar vuit punts consecutius, inclosos dos triples, i va posar un parcial de 105-96 que va assegurar la victòria dels Rockets.

L’absència per cinquè partit consecutiu de Ricky Rubio, que no es va poder recuperar de l’esquinç del tendó de la corba de la cama esquerra que va patir en el sisè matx de l’eliminatòria de la primera ronda contra els Thunder d’Oklahoma City, va pesar com una llosa en la consistència de l’atac dels Jazz, que van tornar a tenir l’escorta novell Donovan Mitchell com el seu líder. Va acabar el partit amb 24 punts, però 22 els va anotar en el tercer període, quan els Jazz van remuntar un desavantatge d’11 punts. Van acabar el quart amb tres a dalt al marcador 75-78.