Anar al contingut

Stephen Curry s'afanya a firmar el contracte més lucratiu de la història de la NBA

Stephen Curry s'afanya a firmar el contracte més lucratiu de la història de la NBA

Marcio Jose Sanchez

Stephen Curry jugarà cinc anys més amb els Warriors per 201 milions de dòlars (175 milions d’euros), el contracte més lucratiu de les quatre lligues professionals dels Estats Units. 

El base de 29 anys és la primera estrella de la NBA que firmarà un contracte superior als 200 milions de dòlars, una vegada oberta ahir la finestra per a la firma d’agents lliures, fet que li suposarà passar d’un contracte de 18 milions en la temporada que acaba de finalitzar a prop de 40.

L’acord dels Warriors, flamants campions de la NBA, amb el dues vegades MVP (2015 i 2016) va ser l’epicentre d’una intensa jornada en el mercat de fitxatges, en què es va veure immers Ricky Rubio, traspassat als Utah Jazz com a relleu  de George Hill, després de sis temporades a Minnesota. A canvi del base del Masnou, de 26 anys, els Timberwolves reben una primera ronda del draft 2018. Just a l’obrir-se el mercat de l’agència lliure, es va confirmar que serà Jeff Teague (Indiana Pacers) qui ocuparà la plaça de Ricky a l’equip de Tom Thibodeau.

Explosió de salaris

El contracte de Curry va ser el senyal de sortida d’una jornada en què també es va saber que l’aler Blake Griffin firmarà un nou i multimilionari acord de cinc anys amb els Clippers. Griffin va renovar per 173 milions de dòlars (151 milions d’euros), després de rebutjar les reunions programades amb els Phoenix Suns i els Denver Nuggets.

Ha sigut una setmana realment tumultuosa per als Clippers, que dimecres passat van veure marxar el seu base estrella Chris Paul als Houston Rockets en un moviment avançat a l’agència lliure. Es va revelar que Paul, pretès per diversos clubs, es va unir als Rockets després d’una baralla amb l’entrenador Doc Rivers.

Aquesta explosió de salaris arriba després que aquesta temporada entrés en vigor l’acord pels nous drets de televisió. La NBA ara rep 2.700 milions de dòlars a l’any, davant els 930 milions de temporades anteriors. Divendres cap a mitjanit, la NBA va anunciar que el sostre salarial s’ha fixat en 99,093 milions de dòlars per equip per a la temporada 2017-18.