James condueix els Cavaliers a la final

El conjunt de Cleveland es proclama campió de la Conferència Est i ara s'enfrontarà als Warriors

BOSTON, MA - MAY 25: LeBron James #23 of the Cleveland Cavaliers dribbles the ball in the second half against the Boston Celtics during Game Five of the 2017 NBA Eastern Conference Finals at TD Garden on May 25, 2017 in Boston, Massachusetts. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   Adam Glanzman/Getty Images/AFP

BOSTON, MA - MAY 25: LeBron James #23 of the Cleveland Cavaliers dribbles the ball in the second half against the Boston Celtics during Game Five of the 2017 NBA Eastern Conference Finals at TD Garden on May 25, 2017 in Boston, Massachusetts. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Adam Glanzman/Getty Images/AFP / Adam Glanzman (AFP)

1
Es llegeix en minuts

La superioritat dels Cavaliers de Cleveland ha tornat a quedar de manifest en el cinquè partit de les finals de la Conferència Est que han guanyat a domicili 102-135 els Celtics de Boston, que han guanyat 4-1 la sèrie al millor de set. James, que farà el setè viatge consecutiu a les Finals de la NBA, ha aportat 35 punts que l'han deixat al capdavant de l'atac dels Cavaliers, proclamats campions a l'Est per tercera temporada consecutiva, i també com a nou màxim encistellador en la història dels 'play offs' al superar el llegendari Michael Jordan.

També tornaran a disputar les Finals de la NBA davant els Warriors de Golden State, campions a la Conferència Oest, amb repartiment de triomf entre els dos equips en els dos primers duels. El duel, al millor de set, començarà el pròxim 1 de juny, a l'Oracle Arena, d'Oakland, on els Warriors tindran l'avantatge de camp a l'acabar la temporada regular amb la millor marca de la Lliga.

L'APORTACIÓ D'IRVING

Notícies relacionades

A més de James, que també ha aconseguit vuit rebots, vuit assistències i tres recuperacions de pilota, el base Kyrie Irving ha arribat als 24 punts a més de repartir set passades d'anotació.

El partit no ha tingut cap història, emoció i res a ressaltar que la labor individual de James en la seva marxa imparable a aconseguir marques històriques que es troben en poder dels llegendaris, com va succeir amb la de màxim encistellador dels 'play offs', que li va arrabassar a Jordan. La cistella que va permetre a James superar Jordan va ser un triple des del costat esquerre de l'atac dels Cavaliers al TD Garden de Boston quan faltaven 2.40 minuts per al final del tercer període i que han posat James amb l'anotació parcial de 29 punts.