LA JORNADA DELS ESPANYOLS

Pau Gasol i Ibaka topen amb Whiteside i Love

Els Bulls cauen a casa davant els Heat (84-96) i els Thunder perden davant els Cavaliers (108-98)

2
Es llegeix en minuts

La jornada dominical de la NBA no ha estat bona per als jugadors espanyols, ja que Pau Gasol Serge Ibaka, malgrat aconseguir un doble-doble cada un, han vist com els seus respectius equips, els Bulls de Chicago i els Thunder d'Oklahoma City, queien davant els Heat de Miami i els Cavaliers de Cleveland.

Especialment sorprenent ha estat la nova ensopegada dels Bulls, al perdre a casa amb claredat per 84-96. Els recuperats Heat han comptat amb la gran aportació del seu nou descobriment, el pivot Nassan Whiteside, convertit en el líder indiscutible del joc interior dels excampions de lliga. Precisament, Gasol ha hagut de patir els efectes demolidors del joc defensiu del pivot, que ha establert una nova marca professional amb els 12 taps del seu triple-doble (més 14 punts i 13 rebots).

27è doble-doble de la temporada

L'ala pivot de Sant Boi ha fet la seva feina, amb un doble-doble de 13 punts i 17 rebots, però no ha mostrat el seu millor toc de canell i no ha pogut evitar l'11a derrota dels Bulls al seu camp del United Center. "No sé si hi ha una explicació possible per al que està passant --ha declarat a l'acabar el partit--  Tots entenem la importància de cada partit, especialment al nostre camp".

Gasol ha jugat 36 minuts, en què ha anotat 6 de 16 tirs de camp, ha fallat un intent de triple i ha encertat 1-1 des de la línia de personal, amb què ha sumat el 27è doble-doble d'aquesta temporada, sisè consecutiu, i l'11è al mes de gener. També ha donat tres assistències, ha posat quatre taps i ha perdut dues pilotes. Per la seva banda, l'ala pivot hispanomontenegrí Nikola Mirotic ha disputat 12 minuts com a reserva i ha aconseguit sis punts a l'anotar 2 de 7 tirs de camp, dos triples en quatre intents, però no ha tingut presència en les accions dins de la pintura.

"Hem intentat trobar el màxim del nostre rendiment, mantenir un ritme concret de joc que ens permeti consistència, però pel que sigui encara no hem estat capaços d'aconseguir-ho", ha admès Gasol. "Ara només queda seguir treballant més i confiar en tot el grup, que ja ha aconseguit coses importants", ha conclòs.

Durant i James acaparen les mirades

Notícies relacionades

Ibaka tampoc ha pogut celebrar una victòria, encara que en el seu cas els Thunder han perdut com a visitants al Quicken Loans Arena dels Cavaliers per 108-98 en un partit que ha tingut com a principal atracció el duel entre Kevin Durant (32 punts) i Lebron James (34) . 

A l'ala pivot hispanocongolès li queda almenys el consol d'haver fet un gran treball individual amb 15 punts i 10 rebots, números més que meritoris si es té en compte que ha tingut com a rival l'ala pivot Kevin Love, i que aquest ha respost amb 19 punts i 13 pilotes capturades sota els cèrcols. En 43 minuts, ha encistellat 6 de 16 tirs de camp, inclosos 3 de 9 triples, ha donat una assistència, ha posat dos taps i ha recuperat dues pilotes.

Temes:

Serge Ibaka