LA JORNADA DELS ESPANYOLS

Gasol i Mirotic avancen la nit de Nadal amb una victòria

Els Bulls s'imposen als Wizards amb una bona actuació del pivot de Sant Boi (91-99)

Els Thunder d'Ibaka cauen davant els Trail Blazers de Claver, que ha tornat a la banqueta (111-115)

Pau Gasol i Joakim Noah celebren la victòria dels Bulls davant els Wizards.

Pau Gasol i Joakim Noah celebren la victòria dels Bulls davant els Wizards. / AP / ALEX BRANDON

1
Es llegeix en minuts

La primera nit de Nadal que passaran Pau Gasol Nikola Mirotic Chicago no podria arribar més bé, després de celebrar aquest dimarts la quarta victòria consecutiva amb el seu equip, els Bulls, aquesta vegada a Washington, on s'han imposat (91-99) als Wizards. Dijous, dia de Nadal, rebran a Chicago Los Angeles Lakers, l'exequip de Gasol, plens de confiança.

Notícies relacionades

El pivot de Sant Boi ha tornat a ser decisiu en el triomf a l'aportar 18 punts i nou rebots. En 34 minuts, ha anotat 7 de 13 tirs de camp i ha estat perfecte des de la línia de personal (3-3). També ha dominat les accions defensives, a l'aconseguir els nou rebots. A més, ha repartit quatre assistències, ha recuperat una pilota i ha posat dos taps. I per si això fos poc, després d'arribar als 17.000 punts com a professional davant els Raptors la nit anterior, ha anotat el seu primer triple de la temporada. Per la seva part, Mirotic, el debutant montenegrí nacionalitzat espanyol, ha jugat 14 minuts com a reserva i ha aportat set punts (2-5, 1-3, 2-4), cinc rebots i dos taps.

Víctor Claver també ha disfrutat d'un triomf amb els Trail Blazers de Portland, que s'han imposat als Thunder d'Oklahoma City en la pròrroga (111-115), però s'ha hagut de conformar celebrant-ho des de la banqueta. El pivot de València va disputar dilluns els seus primers quatre minuts de la temporada davant l'absència de LaMarcus Aldridge, però amb la recuperació de l'ala pivot l'entrenador s'ha oblidat dels reserves. Sí que ha jugat Serge Ibaka, però no ha pogut evitar una nova derrota del seu equip. Tot i això, té el consol d'haver jugat un bon partit que els locals fins i tot han pogut guanyar en el temps reglamentari. L'ala pivot congolès nacionalitzat espanyol ha sumat 16 punts, ha capturat set rebots, inclosos cinc de defensius, i ha posat quatre taps.