ASSUMPTES PROPIS

David Guetta: «Quan passi la pandèmia, la festa serà bestial»

2
Es llegeix en minuts
Núria Navarro
Núria Navarro

Periodista

ver +

És potser el millor DJ del món. La injecció d’adrenalina que reanimava el més indolent en discoteques i festivals (¿us en recordeu?). Doncs, malgrat els 50 milions de discos venuts, els 13.000 milions de ‘streams’ i els 20 milions de seguidors a Twitter, és un senyor entranyable. David Guetta, parisenc d’ascendència sefardita, 53 anys, oficia avui un concert benèfic global (15 hores a Espanya) des de l’heliport suspès dalt de l’Hotel Burj al-Arab Jumeirah de Dubai, ciutat on resideix. La finalitat: recaptar fons per a l’accés universal a l’educació ‘online’.

-En aquests dies distòpics, ¿quina emoció vol projectar?

-Una espècie de banda sonora d’una pel·lícula de ciència-ficció. Al fer servir instruments electrònics, hi ha un punt fosc, però mostro una llum al final del túnel. Quan tot sona feliç, resultes embafador, i quan tot és fosc, anguniós. Jo estimo el yin i el yang, barrejar emocions oposades.

-Com els temps, doncs.

-És curiós, perquè després d’anys de fer grans èxits, i quan altres DJ treballaven en música per a ‘raves’, una mica abans de la pandèmia vaig inaugurar un nou so, el ‘future rave’, que és un retorn a les meves fonts: la música electrònica. I alhora, mentre la majoria de DJ i productors, davant la falta d’expectatives, han preferit inhibir-se, vaig sentir la responsabilitat que no era moment de deixar caure els fans, que havia de donar sense esperar a rebre. Per això he fet encara més música i em vaig enrolar a United at Home, per recaptar fons i perquè ofereixo confort a la gent.

-¿Algú com vostè nota les crisis?

-És clar que soc un privilegiat, perquè tinc diners. No pateixo l’estrès de no saber què menjaré demà o com pagaré el lloguer. Tot i que no he guanyat els diners d’un dia per l’altre, estic al cim d’una muntanya. No obstant, darrere hi ha molts tècnics, mànagers, gent de seguretat i és un moment molt dramàtic.

-Personalment, no ha passat angoixes.

-Jo estimo estar sobre l’escenari. Per mi és terrible no poder expressar-me i estar en contacte amb la gent. Intento fer el que puc en la situació. Soc una persona positiva, en comptes de plorar intento no parar de fer coses, aprendre a tocar un instrument, estar molt amb els meus fills. Espero que la gent es vacuni, que els governs siguin més eficaços a Europa.

-¿S’ha vacunat?

-Sí. I estic molt content d’haver-me vacunat. Resideixo a Dubai, el segon país que ha anat més ràpid en la vacunació.

-¿Viu a Dubai, finalment?

-Acostumo a viure en un avió, però en aquest moment estic millor a Dubai, on encara hi ha una mica de vida social, de restaurants oberts i el virus està més o menys controlat. Els meus fills estan amb mi i segueixen els seus estudis ‘online’.

Notícies relacionades

-El virus ha posat fi a la festa, el sentit de la seva vida.

-

Temes:

Dubai