ASSUMPTES PROPIS

J. J. Benítez: «Això és un assaig general per al 2027»

zentauroepp55773138 el escritor juan jose benitez posa en castro urdiales  canta201110172443

zentauroepp55773138 el escritor juan jose benitez posa en castro urdiales canta201110172443

3
Es llegeix en minuts
Núria Navarro
Núria Navarro

Periodista

ver +

El periodista J. J. Benítez (Pamplona, 1946) passarà a la història per ser un ufòleg de referència i l’autor de la saga ‘Caballo de Troya’, 11 novel·les en les quals ha desgranat la seva singular versió de Jesús de Nazareth.

Però no aterra en aquesta pàgina per això. Ho fa per ser un dels 1.831 passatgers del ‘Costa Deliziosa’, el megacreuer que estava fent la volta al món quan es va declarar la pandèmia. Els detalls, a ‘La gran catástrofe amarilla’ (Planeta).

El ‘Costa Deliziosa’, a l’arribar a Barcelona, després de dies de tribulacions. / europa press

-¿Ser-hi a bord va ser una benedicció o una maledicció

?-Quan van començar a arribar-nos les notícies sobre el coronavirus, vaig pensar que havíem tingut sort: érem en una bombolla de seguretat. Fins que van començar a cancel·lar escales i no deixar-nos tocar port. Tot i així, no vaig tenir por. Només m’espanten les dones guapes i els ordinadors.

-No tot el passatge degué ser tan tranquil

. -No. Vaig constatar que la gent no es vol morir. Així que em vaig dedicar a parlar amb diversos passatgers. «Si el pitjor que et pot passar és morir-te, tranquil, aniràs a un lloc increïble».

«A bord vaig constatar que la gent no es vol morir. Vaig explicar a alguns que hi ha vida després de la mort»

-¿Va colar?

-No. I és una llàstima. Per les investigacions que he fet sobre el tema –i n’he reunit més de mil casos des de 1968–, sé que hi ha vida després de la mort.

-En la travessia, explica, va sentir «xiuxiuejar» l’«espurna». ¿Què és això?

-És la fracció del Pare Blau –la divinitat– que s’instal·la a la ment humana cap als cinc anys. Al barco, l’«espurna» va posar molt èmfasi que cuidés la Blanca, la meva dona. A l’arribar li van descobrir un càncer.

-[...].

-Està en tractament.

-Força. Pel que fa al virus, exonera el ratpenat i el pangolí.

-Un contacte dels EUA em va enviar un informe de 14 pàgines que li havia enviat una militar de màxima confiança. Segons ella, el virus va ser fabricat en un laboratori dels EUA i ‘sembrat’ pels anomenats ‘corredors’. L’objectiu principal és enfonsar l’economia europea.

«M’és igual que m’acusin de conspiranoic. El meu objectiu és eixamplar les ments»

-La viròloga Li-Meng Yan li endossa la ‘paternitat’ a la Xina.

-Fals. El laboratori de Wuhan té un nivell 4: impossible que hi entri o en surti un virus. La Xina ha sigut utilitzada com a pantalla. Els militars nord-americans són diabòlics. Van volar les Torres Bessones i ja van intentar una cosa similar a la Covid-19 amb la sida, les vaques boges, la colza.

-Entendrà que l’acusin de conspiranoic, de difondre notícies falses.

-A hores d’ara m’és igual. Com a periodista, el meu objectiu és treure la informació que consideri d’interès i, sobretot, eixamplar la ment de les persones.

-Eixamplar i enfonsar en la misèria. Afirma que això és l’assaig general de la fi del món.

-Tant de bo estigui equivocat. El 2027 impactarà a la Terra un asteroide, Gog. En 48 hores produirà 1.200 milions de morts, tsunamis de mil metres d’altura i el planeta es quedarà sense electricitat ni combustible durant nou anys. No hi haurà Estat ni policia. Regnarà el caos.

-¿Li sembla bonic espantar-nos?

-És una informació que em va arribar fa molt temps. El 2011 vaig anar a un notari de Sevilla i li vaig dir: «Senyor Florit, ¿pot aixecar acta d’aquesta informació que li porto?». I ho va fer.

«Quan impacti l’asteroide, en 48 hores hi haurà 1.200 milions de morts»

-Vostè, assegura, viurà fins al 2042.

-Si fos cert això de Gog, preferiria caure en la primera onada. Tots firmem un contracte abans de néixer. El meu diu que el maig del 2042 «em portaran cinc àngels». Doncs molt bé. 

-I això que es reconeix com un «pecador».

-Soc pecador i tonto. Tinc prevista una tetralogia on explicaré les coses que he fet malament.

-¿En quina temptació ha caigut amb insistència?

-En les senyores.

«Sabíem dels embolics de Joan Carles, però em fa pena. En el fons és una bona persona»

-Sofia de Grècia inclosa, segons els cronistes del ‘cuore’.

-Això va ser una maldat de Jaime Peñafiel i Pilar Eyre. Es van dedicar a propagar per allà que jo estava enamorat de la Reina. Jo vaig tenir una relació cordialíssima amb Sofia, perquè a ella li interessen molt aquests temes meus. Sempre li envio els meus llibres i ella ho agraeix.

Notícies relacionades

-¿La seva «espurna» li va xiuxiuejar alguna cosa del destí dels reis emèrits?

-No. Els que viatgem amb ells coneixíem els embolics que tenia Joan Carles, les comissions i els barrils de petroli, que és un tema que encara no ha sortit. Em fa pena perquè en el fons és una bona persona, ¿eh?