LA GUERRA CONTRA EL DOPATGE

El COI sanciona de per vida dos esquiadors russos

L'organisme reanalitza totes les mostres dels Jocs d'hivern de Sotxi 2014

jcarmengol40773489 file  in this sunday  feb  23  2014 file photo  from left  r171101173521

jcarmengol40773489 file in this sunday feb 23 2014 file photo from left r171101173521 / Charlie Riedel

1
Es llegeix en minuts

El COI ha desqualificat dos esquiadors russos que van participar en els Jocs d'hivern de Sotxi 2014, Aleksandr Legkov i Ievgueni Belov, com a conseqüència de la investigació oberta per possibles infraccions de la normativa de dopatge.

Segons la Comissió de Disciplina del COI, composta per Denis Oswald, Juan Antonio Samaranch i Patrick Baumann, Legkov va incomplir el reglament antidopatge d'aquells jocs, en què va guanyar la medalla d'or en esquí de fons 50 quilòmetres i la plata en 4x10 quilòmetres d'aquesta modalitat, i per tant l'equip rus d'aquesta especialitat també ha quedat desqualificat.

Ievgueni Belov va tenir una actuació menys brillant i va acabar 18è en la prova de skiathlon 15 quilòmetres + 15 quilòmetres i en el lloc 25è dels 15 quilòmetres d'esquí de fons.

A més de tornar les medalles, els desqualificats de per vida no podran ser seleccionats per als jocs posteriors a Sotxi i la Federació Internacional d'Esquí (FIS) haurà de modificar els resultats de les proves en què van competir en l'edició celebrada fa tres anys, segons informa el COI.

Els dos primers

Notícies relacionades

Els dos esquiadors són els primers russos sancionats per dopatge en el marc de les investigacions d'una trama de dopatge d'Estat generalitzat de l'esport rus. Altres casos poden sorgir en els pròxims dies, ja que el COI està reanalitzant totes les mostres preses als esportistes russos en els Jocs de Sotxi, després de les revelacions de Grigori Rodtxenkov, l'antic director de l'ara desacreditat laboratori antidopatge de Moscou.

El COI també ha anunciat que en la reunió de la seva executiva del 5 al 7 de desembre decidirà sobre la participació dels esportistes russos en els Jocs Olímpics d'Hivern de Pyeongchang (Corea del Sud) del mes de febrer.