Per reconstruir el país

Els Estats Units entreguen a Ucraïna 5 milions d’euros d’un oligarca rus

Els fons confiscats són de Konstantín Maloféiev i es tracta de la primera transacció derivada de les sancions econòmiques, ha confirmat el fiscal general Merrick Garland

  • Guerra d’Ucraïna: última hora de la invasió russa, en directe

Els Estats Units entreguen a Ucraïna 5 milions d’euros d’un oligarca rus

Reuters / Tatyana Makeyeva

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El fiscal general dels Estats Units, Merrick Garland, va anunciar divendres l’enviament a Ucraïna de 4,9 milions d’euros embargats a l’oligarca rus Konstantín Maloféiev. Es tracta de la primera transacció derivada de les sancions econòmiques imposades a Moscou per Occident. Garland va explicar que, després d’imposar les mesures l’abril passat, al juny va procedir a confiscar «diversos milions de dòlars» de l’empresari «per actuar directament o indirectament en nom del Govern rus».

«Avui he autoritzat que els fons embargats siguin transferits al Departament d’Estat per recolzar el poble d’Ucraïna i reconstruir el país. Els criminals de guerra russos no tindran refugi als Estats Units», va afirmar Garland. Per la seva banda, Kostin va remarcar que «no hi haurà immunitat ni impunitat per als delictes internacionals». «Estem agraïts als Estats Units pels seus esforços decidits i pel seu suport. El poble ucraïnès mai ho oblidarà», va afegir.

Maloféiev, l’«oligarca de Déu»

Notícies relacionades

Maloféiev, l’«oligarca de Déu»Maloféiev és el president del consell d’administració del grup mediàtic Tsargrad i va ser el fundador del fons d’inversió internacional Marshall Capital Partners. Se’l relaciona amb assessors i persones molt pròximes al president rus Vladímir Putin, com Ígor Shchegolev, Aleksei Komov i el religiós ortodox Tíjon Shevkunov. Per les seves abundants contribucions al Kremlin, Maloféiev rep els sobrenoms de ‘el Soros de Putin’ i ‘oligarca de Déu’.

El 2014 ja va ser sancionat pels Estats Units per la seva intervenció en els conflictes de la República Popular de Donetsk i Lugansk. Les autoritats nord-americanes el van acusar de finançar amb armes separatistes a l’Est d’Ucraïna.