Filtració confidencial

L’FBI registra una altra casa de Biden a la recerca de més documents classificats

Fins ara no s’han trobat documents en aquest domicili però sí a la vivenda de Biden a Wilmington i a la seva oficina privada

L’FBI registra una altra casa de Biden a la recerca de més documents classificats

Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

El Departament de Justícia està realitzant una nova recerca en una casa del president nord-americà, Joe Biden, per intentar trobar més documents classificats que puguin ser al domicili, ha informat aquest dimecres l’advocat personal del mandatari.

«Avui, amb el ple suport i cooperació del president, el departament està realitzant una recerca planificada a casa seva a Rehoboth, Delaware», va apuntar l’advocat del president, Bob Bauer, en un comunicat.

La recerca, que segons mitjans estan portant a terme agents de l’FBI (organisme dependent del Departament de Justícia), s’està fent «d’acord amb els procediments estàndard» del departament i «amb l’objectiu de la seguretat i integritat operatives. Es va voler fer aquest treball sense previ avís públic i vam acordar cooperar-hi», va afegir el lletrat.

Fins ara no s’han trobat documents en aquest domicili però sí a la vivenda de Biden a Wilmington (Delaware) i a la seva oficina privada al laboratori d’idees Penn Biden Center, a Washington.

Documents classificats

Al gener es va destapar que, al novembre, l’equip del mandatari havia trobat documents sensibles i classificats de l’època en què va ser vicepresident de Barack Obama (2009-2017) i de l’època en què va ser senador (1973-2009).

Des d’aleshores, diverses vegades el Govern nord-americà ha anunciat la troballa de més documents. El 12 de gener, el secretari de Justícia, Merrick Garland, va anunciar la designació d’un fiscal especial que estudiarà tots els papers classificats trobats, el conservador Robert Hur.

Fa uns dies també va sortir a la llum la troballa de documents a la casa de l’exvicepresident Mike Pence, una circumstància que, sumada als papers trobats a la mansió de Donald Trump, va forçar els Arxius Nacionals dels Estats Units a demanar a tots els expresidents i exvicepresidents del país que revisin els seus escorcolls personals per si poguessin contenir documents confidencials.

Disposició total

Notícies relacionades

«La responsabilitat d’acatar la llei de registres presidencials –la normativa que obliga a entregar als Arxius Nacionals tots els documents d’una administració– no disminueix quan finalitza un Govern», van explicar en una carta els Arxius Nacionals.

Tant la Casa Blanca com Biden han insistit des del principi en la seva disposició total a col·laborar en aquestes indagacions del Departament de Justícia i han mirat de desmarcar-se del cas dels documents classificats trobats per l’FBI a la mansió de l’expresident Donald Trump (2017-2021) a Mar-a-Lago (Florida).